Želite raditi za Google? U potrazi su za grupom VR programera

Googleu virtualna stvarnost nije strana – njihov Cardboard, unatoč na prvi pogled neozbiljnom pokušaju ostvarivanja virtualne realnosti, čak i funkcionira pod određenim uvjetima. Naslućivali smo da će se i Google okušati u kreiranju svog jedinstvenog rješenja za doživljavanje virtualne stvarnosti, a kako stvari trenutačno stoje na pravom su putu.


Bilo je za očekivati da će se Google proširiti na virtualnu stvarnost

Google je na svojim službenim stranicama, gdje i inače objavljuju otvorene pozicije za zapošljavanje, objavio desetke novih oglasa koji se tiču programiranja i virtualne stvarnosti. Cardboard je definitivno simpatična stvar i ako ništa, poslužio je da se ideja cjenovno pristupačne virtualne stvarnosti raširi među širom publikom. Logično je da takav proizvod nema potencijala za borbu s već gotovo formiranim konkurentima poput Samsungovog Gear VR ili Oculus Rifta, no drago nam je vidjeti da se i Google ubacuje u ovo novo uzbudljivo tržište.

google cardboard

U više navrata se Google dokazao i kao solidan proizvođač (ili barem kooperant) hardvera. Pixel C prijenosnik, kao i cijela gama Nexus mobitela pokazuju da Google zna i može proizvesti dobar hardver, dok je s programske strane priče teško naći propisnog konkurenta. Iz tih razloga s veseljem očekujemo što nam to Google sprema i hoće li upravo njihovi inženjeri biti odgovorni za konačnu široku komercijalizaciju virtualne stvarnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)