Zaplovite Dunavom uz pomoć usluge Street View

Otkada se pojavio prije par godina, Google u projektu Street View neprestano snima nove i obnavlja stare fotografije svih gradova, ulica i krajolika kako bi omogućio korisnicima virtualna putovanja bez uopće napuštanja vlastitog doma. Prošlog ljeta snimio je tako i Dunav, prolazeći kroz šest država – Hrvatsku, Slovačku, Srbiju, Mađarsku, Bugarsku i Rumunjsku.

Fotografije Dunava predstavljaju jednu od najvećih specijalnih zbirki fotografija koje smo ikad napravili. Sada svatko može krenuti na putovanje Dunavom i otkriti nevjerojatna mjesta kao što su Vukovar, Bratislava, Budimpešta, Beograd ili njegove prekrasne klisure i krajobraze kao što je područje Coronini u Rumunjskoj“, izjavio je program menadžer za Street View, Ulf Spitzer.

Zaplovite Dunavom i istražite njegove prirodne ljepote, kao i stari barokni grad Vukovar koji se nalazi na njegovim obalama. Nedaleko od Vukovara, isto na obali Dunava prema gradu Iloku, nalazi se Vučedol, bogato arheološko nalazište. Obredna posudica Vučedolska golubica smatra se svojevrsnim simbolom grada. Nadamo se da će vas fotografije nadahnuti da posjetite Vukovar i druga zanimljiva mjesta na obalama Dunava te da istražiti prirodne ljepote ove rijeke”, izjavio je Joško Mrndže, direktor tvrtke Google za regiju Adriatic.

Pogled s Dunava

Fotografije su prikupljene trekkerom postavljenim na riječnom turističkom brodu koji prevozi putnike krstareći Dunavom. Trekker je dizajniran za panoramsko snimanje fotografija od 360 stupnjeva uz pomoć 15 objektiva, svaki okrenut u različitom smjeru, smještenih na vrhu jarbola. Fotografije se zatim dodaju na uslugu Street View na Google Maps.

Osim Dunava, Trekker je do sada obišao i neke od drugih svjetskih kulturnih baština, uključujući Grand Canyon, Taj Mahal, planina Fuji, otočje Galapagos pa čak i pješačku zonu Venecije.

PROČITAJTE CIJELI PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *