Xperia M5 stiže na hrvatsko tržište

xperia m5

Paralelno s dolaskom u Europu, Sony Xperia M5 stiže i na hrvatsko tržište u drugoj polovici veljače. Model, koji naglasak stavlja na izvrsnu kameru u kombinaciji s vodootpornom dizajnom, naći će se u maloprodaji po preporučenoj cijeni od 3.549,00 kuna.

 sony xperia m5


Xperia M5 kao predstavnik “super srednje klase”

Nakon uspjeha modela Xperia M4 Aqua koji je podigao ljestvicu i, zahvaljujući vrhunskoj kameri i karakteristikama, uveo novu kategoriju „super srednje klase“, Xperia M5 stiže s još impresivnijom stražnjom kamerom s 21,5 MP, koja vam omogućava da snimite posebne trenutke kvalitetno poput profesionalca. Kada se ne možete dovoljno približiti objektu, 5x Clear Image zum omogućava približavanje kadra bez gubitka kvalitete. S mogućnošću snimanja videozapisa u 4K rezoluciji, Xperia M5 nudi okvalitetu i performanse kompaktnog digitalnog fotoaparata. Rezultat su oštre, jasne i kvalitetne snimke baš svaki put. 

Izvrsnost Sonyjeve kamere tu ne završava – Xperia M5 ima moćnu 13 MP prednju kameru za selfije, koja također ima integrirani auto fokus te mogućnost snimanja u  Full HD-u pa možete dobiti izuzetne selfije koje ćete podijeliti s prijateljima i članovima obitelji. Dodatno vam je na raspolaganju niz aplikacija kamere koji će podignuti kvalitetu vaših selfija na višu razinu – na primjer, Face in picture, AR mask i Style portrait. Vaši omiljeni Sony zabavni sadržaji zaista će „oživjeti“ na 5-inčnom Full HD zaslonu izvrsne svjetline, oštrine i živih boja. Mobile BRAVIAEngine 2 pruža dodatnu oštrinu i kontrast za doživljaj gledanja kojem ćete se potpuno prepustiti. IPS osigurava izvrsnu kvalitetu gledanja iz bilo kojeg kuta te vjeran prikaz boja od ruba do ruba.

Jednako kao i naši top modeli, Xperia M5 je otporan na vodu i prašinu (1) te ima USB port bez poklopca, što je praktičnije i omogućava jednostavnije punjenje baterije. Kada imate smartphone koji je otporan na vodu, ne morate brinuti ako se uređaj zaprlja jer ga jednostavno možete isprati vodom. Zaštićen je i od slučajnog zalijevanja pa možete koristiti Xperia M5 bila kiša ili sunce.  Xperia M5 krasi Sonyjev prepoznatljivi OmniBalance dizajn, a elegantno kućište dodatno ističu stakleni paneli s prednje i stražnje strane. Dizajn je stavio naglasak i na izdržljivost pa kutevi od nehrđajućeg čelika štite telefon od oštećenja nastalih udarcima. Model ima integriranu veliku 2,600mAh bateriju koja traje do dva dana(2) pa ne morate svakodnevno puniti telefon. Impresivan 64-bitni 2,0 GHz osamjegreni procesor MediaTek Helio X10 s 3 GB RAM-a pruža izvrsne performanse i brzinu, a pritom potrošnja baterije ostaje uravnotežena.  Xperia M5 ima i mogućnost ultra brzog 4G povezivanja pa ćete brzo preuzeti audio i video sadržaje. Memorija Xperia M5 može se dodatno proširiti s memorijskom uSD karticom kapaciteta do 200 GB.

Sony Xperia M5 specifikacije možete pogledati ovdje:

www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-m5/specifications/


 

Xperia M5 je otporan na vodu i zaštićen od prašine pa ne brinite ako vas uhvati kiša ili želite isprati prljavštinu pod slavinom, no imajte na umu – svi portovi i pričvršćeni poklopci moraju biti pravilno i čvrsto zatvoreni. Ne biste trebali uranjati uređaj potpuno pod vodu ili ga izlagati morskoj vodi, slanoj vodi, kloriranoj vodi ili tekućinama kao što su pića. Zloupotreba i nepravilno korištenje učinit će jamstvo nevaljanim. Uređaj ima IP oznaku IP65/68. Za više informacija posjetite www.sonymobile.com/waterproof. Napomena: Xperia™ M5 ima USB port bez poklopca za povezivanje i punjenje. USB port mora biti potpuno suh prije nego što stavite telefon na punjenje.

(2) Trajanje baterije mjereno je u skladu sa Sony Mobile Communications AB-ovim profilom korištenja smartphonea, koji je definiran u rujnu 2014. te predstavlja aktivnosti tipičnog korisnika smartphonea, uključujući, ali se ne ograničavajući na niz korisničkih scenarija (telefoniranje, slanje poruka, surfanje webom, korištenje društvenih mreža, igranje, slušanje glazbe, fotografiranje, pregledavanje fotografija, online gledanje videa, videosnimanje i reprodukcija). Za više informacija posjetite www.sonymobile.com/testresults.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)