Vertu Constellation – Želite se istaknuti?

Jedan od onih uređaja koji postavljaju nove granice u kvaliteti izrade i usluge, namijenjeni onim potrošačima koji ne pitaju za cijenu. Želimo dobrodošlicu novom članu porodice Vertu, ujedno i drugom Android uređaju iz spomenute tvrtke – Vertu Constellation.

vertu-constellation-v-back

Davnih dana Nokia je tržište elitnih uređaja držala na dlanu skupocijenim modelima poput Nokia 8800, kasnije se kao konkurent pridružila Motorola s modelom Aura, te nebrzo i Blackberry u suradnji s Porsche Designeom.  No, ruku na srce, nitko nije uspio učiniti ono nešto što će ga kao “elitni brand” distancirati na tržištu od svih ostalih konkurenata. Stoga je Nokia odlučila napraviti korak dalje, te je odlučila fokus prebaciti upravo na brand o kojem danas pišemo – Vertu.

  Blackberry porsche  Motorola Aura  Nokia Carbon Arte

Iako su prije koju godinu dignuli ruke od njega i prepustili ih inicijalnim kreatorima, Vertu se i dalje ističe karakteristikama poput kvalitetne izrade, dugotrajnošću, odličnom uslugom i, naravno, cijenom. Ovdje na sve četiri stavke gledamo isključivo kao nešto pozitivno, čak i na visoku cijenu. Zašto? Zato što time Vertu probija onu monotonost koju je tržište nametnulo korisnicima, a ujedno predstavlja odličnu stvar za isticanje među većinom. Ajmo bit iskreni, iz kojeg razloga ste uzeli iPhone 5s ili Samsung S4? Zbog ona dva glavna; njegove funkcionalnosti i zbog vašeg osobnog brandinga – gdje se može vidjet da ste si priuštili najnoviji uređaj na tržištu. Iako će velika većina negirati spomenute razloge, neizbježna je činjenica da većina nas svoju kupnju bazira upravo na tome. Vertu nudi upravo to, visoku cijenu kojom se rangirate u društvu, ali i kvalitetnu izradu i dodatnu uslugu koja vam u jednu ruku opravdava cijenu. Sad, pogledali ste vjerojatno fotku s naslova, na prvu vidite samo još jedan mobitel sa zaslonom na dodir, ne? No iza njega ima puno više, za početak bacite pogled na video ispod, a onda nastavljamo s glavnim adutima.

KVALITETA IZRADE JEDNOG VERTU MOBITELA

Posebno odabrana koža, safirno staklo, kućište od titanija i gumb od rubina samo su neke od komponenti korištene u izradi svakog Vertu mobitela. Proces izrade mobitela obavlja se ručno i uz detaljan i strogi nazdor, po riječima Vertua čak 15% ručno sastavljenih mobitela vraća se nazad na dodatnu provjeru, a nakon što mobitel prođe sve zahtjeve ostavlja se finalni dodir osobe zaslužne za njegovo sastavljanje – njegov ugravirani potpis.

 

SIRI ILI GOOGLE NOW? NITI JEDAN

Ono što je kod mobitela Vertu jedan od glavnih značajki je njihov Consiglieri servis, gore spomenuti gumb od rubina prebacuje vas na zaslon s tri stavke, od kojih imamo Vertu Life, koji služi za izlaske, Vertu Certainty, koji služi za sigurnu pohranu svih vaših podataka i detalja, te Vertu Concierge, što je vaš osobni asistent – prava živa osoba s druge strane linije koja pronalazi odgovor na svako vaše (realno) pitanje i soluciju za vaš (realni) problem. Želite upast u najprestižniji klub u Londonu, a ne možete? Formula 1 ima rasprodane VIP karte? Trebate limuzinu do aerodroma te helikopter do susjedne države? Jedan poziv i sve riješeno uz minimalno muke s vaše strane i uz kulturni “naravno gospodine” za kraj. Dakle radi se o osobi koja za vas može obavljati regularne poslove, poput osobnog asistenta ili tajnice, pa sve do izvanrednih situacija u kojima vas treba izvuć iz određene situacije helikopterom ili limuzinom, pa sve do sređivanja upada na najprestižnije lokacije, neovisno o događanju. Naravno, podrazumijeva se da prije sklapanja suradnje ostavljate svoju kreditnu karticu koja se sprema u njihovoj bazi, jer sve spomenute stvari i dalje imaju svoju cijenu.

2014-12-27 16_23_19-Here's how you make the world's most expensive phone _ The Verge

POZICIONIRANJE U DRUŠTVU

Prije nekoliko godina tržište mobitela bilo je ogromno, hrpa različitih modela, hrpa različitih izgleda, hrpa različitih cijena. Danas isto to tržište vode svega nekoliko top modela… I to je to. Kupili ste iPhone 6? Da, super, mali Pero, sin od Mirka koji drži firmu, si ga je isto uzeo. Galaxy S4? Eno Mario, koji radi u općini, si ga je jučer uzeo preko tarife u T-mobileu za siću. Za manje od mjesec dana svi u društvu vade spomenute modele, uz pokoji HTC na vidiku – a gdje ste tu vi? Vi ste također dio toga. Vi također imate mobitel koji, pa, imaju svi… Za manje od godinu dana izaći će novi model i, ono o čemu smo isto u Motorola Ara tekstu raspravljali, vas će se indirektno tjerati da kupite novi model. To se od vas kao fana branda očekuje. Ne, vaš Galaxy S2 više nije kul, on više nije u modi i više ne predstavlja svog vlasnika u punom svijetlu, sada je samo jedan od zastarjelih mobitela – ulavnom, shvaćate što želimo reć. Ono što Vertu u cijeloj toj priči radi jest distancira vas od svih tih vlasnika Galaxy i iPhone mobitela, čini vas jedinstvenim, ne samo kada ga prvi put stavite na stol, nego čak i za nekoliko godina nosi wow efekt, što niti jedan drugi proizvođač ne postiže.  Ako bi sve te stavke stavili na listu, došli bi do sljedećeg:

  • Svega nekoliko ljudi u našoj državi posjeduje spomenuti uređaj
  • Nudi kvalitetu izrade kakvu rijetko koji mobitel nudi
  • Nudi usluge kakve niti jedan mobitel na tržištu nema
  • Dizajnom i karakteristikama ne odskače od top modela
  • Za sobom nosi “wow” efekt, čak i nakon nekoliko godina
  • Drži na vrijednosti, čak ga se i za pet godina može prodati za pristojnu cijenu

 

2014-12-27 16_31_34-Here's how you make the world's most expensive phone _ The Verge

OVO NIJE UREĐAJ ZA SVAKOGA

Posjedovati Vertu je kao posjedovanje Ferrarija ili Bentleya, prosječni korisnik ne vidi nikakvu korist u tako elitnom komadu uređaja niti bi imao potrebu posjedovati ga, može si s tim novcima priuštiti novi mobitel i pet drugih stvari koje nema, a želi. Ovo je uređaj za osobe kojima je dojadilo stalno osvježavanje iPhone i Samsung linije mobitela, koji nemaju ništa pametnije za uzeti te traže nešto sasvim drugačije i bolje, a usput im nije problem izdvojiti $6000, koliko i košta Constellation. Spomenuti model ujedno je i “najjeftiniji” uređaj iz cijele serije, a dolazi u nekoliko različitih varijanti (drugačija boja, drugi tip kože itd.), te ostalu ponudu možete pogledati ovdje: http://www.vertu.com/hr/en/collections/constellation/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)