Ultra sigurni Blackphone na Tegri 4i

U siječnju, Silent Circle i Geeksphone objavili su razvijanje ultra-sigurnog Blackphonea kao zajednička tvrtka naziva SGP Technologies. Ono što definira Blackphone je da stavlja sigurnost i privatnost korisnika na prvo mjesto.

Droid, Android, Droid.hr

Dosad nam je bilo poznato da će Blackphone imati 4.7 inčni HD IPS zaslon, 2GB radne memorije, 16GB pohrane, stražnju kameru od 8 megapixela i prednju od 5 te LTE i slične mogućnosti povezivanja. No SGP Technologies je objavio da će Blackphoneov procesor biti Nvidia Tegra, točnije, Tegra 4i od 2GHz.

Pored procesora, saznali smo da će operativni sustav koji će Blackphone koristiti, PrivatOS, biti baziran na Android 4.4 KitKat. MicroSD i micr-o-SIM podrška, baterija od 2000 mAh-a i magnetski, svjetlosni, gravitacijski i senzori blizine su također na listi tehničkih specifikacija. Pored toga, Blackphoneov operativni sustav, PrivatOs, ima ugrađene razne mjere sigurnosti:

  • privatna komunikacija, neovisno da li putem poziva, poruka, video poziva, file sharinga i slično
  • mogućnost za “običnu” komunikaciju
  • više kontrole oko dozvola za aplikacije nego kod standardnog Androida
  • “pametno” uključivanje Wi-Fi samo na poznatim hotspotovima
  • anonimno pretraživanje
  • anonimno browsanje pomoću VPN-a

Geeksphone, jedan od proizvođača, također navodi kako će mobitel primati stalna sigurnosna ažuriranja. Po cijeni od $629, dolazi otključan neovisan o prodavaču ili telefonskoj kompaniji, a radit će sa svakim GSM operaterom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)