Tutorial: Iskoristi Mobitel Kao Sekundarni Zaslon

Tutorial Iskoristi Mobitel Kao Sekundarni Zaslon

Programeri, dizajneri, ali i brojni drugi poslovi zahtijevaju korištenje brojnih prozora s tablicama, grafikonima i drugim materijalima. Kako bi si olakšali rad, jednostavno možete koristiti opciju sekundarnog ekrana. Uz pomoć tableta, ekrana televizora ili ekrana stolnog računala. Ako niste kod kuće, nemate pristup svim nabrojanim ekranima, no imate mobilni uređaj. Pametni mobilni uređaj u vrlo kratkom roku može postati sekundarni zaslon koji će vam olakšati rad na računalu i preglednost vaših radnih materijala.

Sekundarni ekran već je neko vrijeme prisutan u gaming svijetu. Predani gameri koriste ga kako bi si olakšali pregledavanje mailova, poruka i primanje poziva dok igraju video igre. PlayStation i Xbox imaju Second Screen aplikacije koje vam omogućuju jednostavno povezivanje s omiljenom konzolom. Osim predanih igrača, tu su i oni koji tu i tamo odigraju neku video igru kako bi smanjili stres i skratili vrijeme u uredu. Uz web tražilicu možete jednostavno pristupiti igrama kao što su online casino ili Dark Orbit bez potrebe za otvaranjem aplikacija ili preuzimanjem istih. Sekundarni zaslon omogućuje vam jednostavan pristup web tražilicama kada trebate neku informaciju on-demand za posao koji obavljate, ali isto tako omogućuje da pratite svoju omiljenu seriju ili pokrenete jednu od online igri za vrijeme pauze. Obzirom da svaki od ovih uređaja ima dovoljno snage, bilo da je riječ o grafički zahtjevnijim animacijama, kao što su slot igre, ili pokretanju Netflixa, neće predstavljati problem.

Kako Postaviti Opcije za Korištenje Mobilnog Uređaja Kao Sekundarnog Zaslona?

Želite li koristiti mobitel kao ”prošireni” ekran za Windows računalo koji će vam omogućiti jednostavniji pregled dodatnih materijala potrebno je napraviti nekoliko jednostavnih koraka. Postoji cijeli niz programa i aplikacija koje vam omogućuju korištenje mobilnog uređaja kao dodatnog zaslona. Mi smo izabrali Spacedesk. Cijeli postupak traje vrlo kratko i možete ga primijeniti na svim vašim pametnim uređajima kroz samo nekoliko koraka, jedini uvjet je korištenje iste Wi-Fi veze.

Potrebno je instalirati Spacedesk program na računalo. Ovisno o verziji vaših Windowsa odaberite 32-bitnu ili 64-bitnu verziju programa. Nakon što se program instalirao potrebno je napraviti reboot računala kako bi aktivirali novi program. Nakon što ste instalirali Spacedesk na računalo potrebno ga je instalirati i na mobilni Android uređaj.

Kada su program i aplikacija instalirani na obadva uređaja potrebno je povezati mobilni uređaj i računalo na istu Wi-Fi vezu. Pokrenite Spacedesk program na jednom od vaših uređaja i on će automatski detektirati drugi uređaj s istim programom na vašoj internetskoj mreži, kada vidite svoj uređaj na popisu odaberite ”Connect”. Ako vaš uređaj nije na popisu bit će potrebno upisati IP adresu. Nakon što ste ju upisali vaši uređaji će se pojaviti i možete ih spojiti. Nakon spajanja čut ćete da su se vaši uređaji povezali. Na vašem mobilnom uređaju će se pojaviti ekran vašeg računala.

Navigiranjem na Mogućnosti prikaza (”Display Settings”) i odabirom Proširenja prikaza (“Extend these displays”) te pritiskom na Primijeni (”Apply”)  dobiti ćete mogućnosti korištenja mobilnog uređaja kao sekundarnog monitora. Ovaj način rada omogućit će vam odvojeno upravljanje računalom preko dva ekrana.

Mogućnosti korištenja mobilnog uređaja ili tableta kao dodatnog ekrana za vaš laptop ili stolno računalo omogućit će vam pregled više poslovnog materijala, multitasking ili jednostavne trenutke zabave kroz web browser računala na mobilnom uređaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *