[Tutorial] Automatski backup fotografija

Kamera je većini korisnika jedan od najvažnijih featura pametnog telefona, a mnogi od nas koriste je na dnevnoj bazi. Sve ovo vodi do činjenice da na mobitelu imamo stotine fotografija koje su nam važne i drage, stoga ćemo vam pokazati kako se pobrinuti da više nikad slučajno ne izgubite niti jednu od njih.

Kada su u pitanju fotografije i njihova manipulacija, organizacija ili spremanje, Android korisnicima dostupna su brojna rješenja, od onih koja se plaćaju, do onih koja su potpuno besplatna. U ovome članku fokus će biti na Googleovoj vlastitoj soluciji. Google+ Auto Backup (Instant upload) je zbilja praktičnan način automatske izrade sigurnosne kopije svih fotografija koje “uslikate”. Fotografije i videozapisi spremaju se privatno i nitko im nema pristup osim vas, a pohrana se odvija u visokoj rezoluciji, uz 1TB slobodnog prostora na raspolaganju.

Google+ automatski backup fotografija i videozapisa

Kako biste omogućili ovu opciju, otvorite Google+ aplikaciju koja dolazi pred-instalirana na većini Android uređaja. Ako ste rootali mobitel i pobrisali je, ponovno je instalirajte. Nakon što otvorite postavke, u prvom redu vidjet ćete Automatska izrada sigurnosnih kopija. Dotaknite tekst i u sljedećem izborniku na vrhu uključite opciju. Ukoliko sinkronizacija već nije uključena, učinite to sada pritiskom na “Uklj. sinkronizaciju“.

g+

Nakon ovoga možete pregledati koje su sve opcije dostupne iz izbornika i uključiti one koje vam odgovaraju. Jedna od njih je i prebacivanje fotografija na server i dok ste spojeni mobilnim internetom. Također bi bilo dobro opciju “Roaming” ostaviti neoznačenu. Ako želite dodatnu uštedu baterije, uključite opciju “Samo tijekom punjenja”, što znači da će se fotografije prebacivati jedino ako je mobitel spojen na punjač. Jednom kada fotografije prenesete na Google+, možete ih brisati, podijeliti ili im pristupiti s drugih uređaja, što je uvijek korisno.

[pb-app-box pname=’com.google.android.apps.plus’ name=’Google+’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)