Turing Phone – napravljen za sigurnost

Turing Phone 1

Ako pitate nekoga tko ne voli Facebook da vam navede jedan razlog zašto, najčešći odgovor je nedovoljna privatnost koja je veliki problem, a taj će nedostatak često navesti i njegovi gorljivi korisnici. Čuvanje privatnih podataka danas je zasigurno jedna od najvažnijih tema koja dolazi s razvojem tehnologije, a posebno pametnih telefona i njihovom masovnom uporabom.

Zato je tu “Turing Phone”

Iako smo pisali o Blackphone mobitelu orijentiranom na sigurnost, Turing Phone predstavlja zanimljivi novitet na tržištu pametnih telefona, a proizvođač, tvrtka TRI, tvrdi kako će njegovi korisnici biti potpuno osigurani od bilo kakvih mrežnih opasnosti i povrede privatnosti. Radi se o telefonu koji prepoznaje identitet drugog Turing uređaja koristeći posebnu tehnologiju koja omogućava razmjenu osjetljivih podataka (kao što su lozinke i brojevi bankovnih računa) bez brige da će otići u krive ruke. Naravno, nadamo se da će ovakav novi koncept povući i mnoge druge proizvođače da postave novi standard, kao da i korisnike osvijesti o samom pitanju sigurnosti i narušavanja privatnosti.

Turing-Phone-ocg

No, ovaj mobitel ne čuva informacije samo u digitalnom obliku, već i na fizički način. Naime, ovo je prvi uređaj napravljen od tekućeg metala, zanimljivog imena Liquidmorphium – legure čvršće od titana i željeza. Možemo samo zamisliti koliko bi drop testovi na ovome modelu mogli biti zanimljivi, pa bi možda više ličili na pokušaje da se Turing Phone samo ogrebe, a kamoli potpuno uništi. Ovakav materijal ekološki je prihvatljiviji i izgleda odlično. Uređaj na lijevoj strani posjeduje čitač otiska prsta, a zaslon ima 5.5 inča. Pokretat će ga Android Lollipop, a za dobre performanse pobrinut će se 3GB RAM-a i 3000 mAh baterija.

Za sve uzbuđene koji ovu zvijer žele isprobati imamo informaciju da će uređaj biti dostupan već ovog ljeta, a cijena će za verziju od 64GB biti između 700$ i 750$, dok će 128Gb doći oko 870$. Biti će dostupna verzija i od 16GB, no za nju cijena još nije poznata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)