Top aplikacije za top formu

Početak nove godine je tu, a s njom i hrpa novogodišnjih odluka! Vjerujemo da ste među ekipom koja je krenula vježbati, stoga zašto ne bi na svoje Android telefone instalirali aplikacije koje će vam u tome pomoći?

fitnessaps

Kategorija “zdravlje & fitness” u Trgovini Play krcata je raznim aplikacijama, od onih koje broje kalorije i puls do onih koje broje korake i pretrčane kilometre. Kako bi vam uštedjeli vrijeme, odlučili smo pronaći koje vam uopće od njih trebaju te koje su najbolje i, naravno, besplatne.

Aplikacije za praćenje aktivnosti

RunKeeper – GPS Track Run Walk – Za ljubitelje šetnje i trčanja, activity tracker aplikacije su kao stvorene. Takve aplikacije koriste GPS kako bi pratile vašu rutu, brzinu kretanja te broj napravljenih koraka te na temelju toga izračunale i potrošene kalorije, pružile vam dodatne statistike kao što su tjedni i mjesečni pregled, i još mnogo toga. RunKeeper je odličan jer nudi pregršt opcija kao i integraciju s glazbom koju možete slušati bez da napuštate aplikaciju.

Alternative: Runtastic Running & Exercise, Accupedo Pedometer

runkeeper1 runkeeper11 runkeeper31

 

Vodiči kroz tjelovježbu

Aplikacije kao Nike Training ClubWorkout Trainer budu vas naučile kako se koja vježba izvodi te će vam ponuditi kompletne programe tjelovježbe koje možete pratiti kod kuće, u teretani ili u prirodi. Uz njih, postoje i aplikacije koje su više specijalizirane za teretanu, odnosno isključivo za “nabijanje” mase, kao primjerice Jefit ili Virtuagym Fitness Home & Gym. U kombinaciji s dobrom aplikacijom za praćenje kalorija i unosa hrane, vodiči kroz tjelovježbu mogu vam pomoći u željenoj transformaciji, bilo da vam je cilj smršaviti ili udebljati se.

jefit1 workout-trainer1 workout-trainer2

Aplikacije za pomoć u prehrani

Ovakvih je aplikacija možda i najviše, stoga je vrlo teško pronaći najbolju. Iako su sve slične i nude približno iste funkcije, odabrali smo neke od najpopularnijih. Jedna od takvih je Calorie Counter – MyFitnessPal koja se može pohvaliti s najvećim brojem namirnica u bazi podataka (čak 3 milijuna različitih namirnica) kao i s najvećim brojem preuzimanja s Trgovine Play, što je uz prosječnu ocjenu od 4.7 sasvim siguran pokazatelj kvalitete. Ukoliko volite paziti na prehranu i znati koliko ste kalorija unijeli tijekom dana, ovo je savršena aplikacija za vas.

Alternative: Calorie Counter by FatSecretNoom Weight Loss Coach

caloriecounter1 caloriecounter3 calorie-coutner-2

Aplikacije za praćenje sna

Dobar san jednako je važan za zdravo tijelo koliko i tjelovježba. SleepBot – Sleep Cycle Alarm je aplikacija koja će vam pružiti detaljan uvid u to što se događa s tijelom dok spavate. Jednostavno je pokrenite, stavite mobitel na madrac i ujutro će vas dočekati grafovi i analize. Aplikacija koristi akcelerometar i mikrofon za praćenje kretnji i zvukova, a nudi i mogućnost uključivanja alarma kada vam je san najlakši, kako bi buđenje bilo što “bezbolnije”. Možda se ovako nešto čini besmisleno i nepotrebno, ali vjerujte da je vrlo zanimljivo ujutro na poslu pregledavati analizu i otkriti neobične stvari (primjerice, da pričate u snu).

Alternative: Sleep as Android

sleepbot1 sleepbot2 sleepbot3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)