Tasker nakratko izbačen s Google Play trgovine

Kažu da ti Red Bull daje krila, što bi bila istina kada je riječ o ljudima (ili barem likovima iz reklame), a kada je riječ o Androidu, ekvivalent Red Bullu bi bio Tasker i to u svakom mogućem slučaju. Radi se o najboljoj raspoloživoj aplikaciji za automatizaciju funkcija na temelju određenih ulaznih podataka te graniči s programskim jezikom. Tasker za Android je koncipiran kao ultimativni editor algoritama koji kao ulazne podatke može uzeti, primjerice, otvaranje određene aplikacije, spajanje na određenu Wi-Fi mrežu, kontakt s NFC tagom ili razinu baterije, dok izlazne funkcije uključuju istovjetne parametre i još bezbroj novih. Teoretski je sa Taskerom moguće odraditi gotovo sve što vam padne na pamet.

tasker

Blagi srčani udar doživjeli smo 17. studenog kada su počele stizati vijesti da je Tasker maknut s Google Play trgovine i to zbog kršenja pravila. Točnije, aplikacija je definirana kao potencijalno opasna zbog svoje duboke razine integriranja u sustav i ignoriranja automatskih Androidovih zahtjeva što se tiče očuvanja baterije.

Lažna uzbuna, aplikacija je opet dostupna

Na sreću, nakon nekoliko e-mail poruka izmijenjenih između autora aplikacije i ljudi zaduženih za Google Play trgovinu, Tasker je vraćen dva dana nakon. Zbilja se radi o jednoj fantastičnoj aplikaciji koja omogućava da Android prodiše punim plućima, stavljajući ga miljama ispred iOS-a ili Windows Phonea kada je riječ o prilagodbi i naprednim automatiziranim funkcijama. Mi ga također koristimo na Samsung uređaju s definiranih 14 profila, počevši od najjednostavnijih poput automatskog utišavanja notifikacija za vrijeme radnog vremena, uključivanja 3G veze nakon otključavanja uređaja, automatskog lansiranja aplikacije za glazbu kao i početka reprodukcije nakon umetanja slušalica u 3.5 mm utor, aktiviranje Bluetooth sparivanja s auto-radiom na kontakt sa NFC tagom u kabini i slično. Ako želite od svog pametnog Android telefona napraviti genijalni, definitivno isprobajte Tasker, nakon par dana upoznavanja na koji način funkcionira nećete ostati ravnodušni.

Get it on Google Play

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)