Što Sve Donosi Nintendo Switch OLED?

Što Sve Donosi Nintendo Switch OLED

Ljubitelji Nintenda dugo su slušali glasine o nadolazećoj Switch Pro verziji konzole koja bi grafičke performanse malo približila konkurentima. Umjesto nadogradnje u vidu drugog čipa i jače grafike, japanski proizvođač odlučio se konzolu doista nadograditi, ali promjene su bile manjeg opsega od očekivanja korisnika.

Nintendo je najavio Switch OLED konzolu koja svoju premijeru u trgovinama očekuje 8. listopada, a dok ne dođe do ruku korisnika pogledajmo koje sve novitete donosi.

OLED Ekran Kao Ključni Novitet

Originalni Nintendo Switch predstavljen je 2017 i na gaming tržište donio dašak noviteta. Kako joj i ime govori korisnik je mogao konzolu igrati na televizoru i tada promijeniti (Switch), uzeti je u ruke i nastaviti istu igrati u ručnom modu. Konzola je stigla s IPS ekranom od 6,2 inča i iako zaslon ima vrlo solidne performanse, veličinom i samo HD rezolucijom daleko zaostaje za smartphone konkurencijom. Taj su minus iz Nintenda nastojali popraviti novim ekranom.

Novi OLED zaslon sada ima 7,0 inča dijagonalu, a konzola zbog toga nije puno veća jer za razliku od originala, sada su rubovi oko ekran drastično smanjeni. Glavni benefit novog OLED ekrana je drastično bolji kontrast i prikaz crne boje, kao i općenito izraženiji kolorit. Zbog toga noviji naslovi na Nintendu će imati u ručnom načinu rada novo atraktivnije ruho. Problem je što je rezolucija ostala ista, dakle 720p, pa je zapravo ppi nešto manji. OLED ekran u TV načinu rada ne dolazi do izražaja, pa je s te strane ostalo sve kao i 2017. godine.

I Dalje Bez Web Browsera

Čip i baterija ostali su isti, kao i kontroleri. To znači da je grafička snaga ostala ista u vrijeme kada su PlayStation i Xbox odjurili prema punokrvnom 4K gamingu.

Novi Nintendo Switch i dalje nema web browser, pa konzola koja bi u ručnom načinu rada mogla poslužiti za igranje browser igara i dalje se oslanja isključivo na svoj ekosistem. Postoji zaobilazni način dolaska u skriveni browser koji podržava HTML5 i Switch može poslužiti za igranje online slot igara na iGaming stranicama, kao i drugih casino igara. Šteta, što Switch OLED nije otvorio svoj browser.

Zato je Tu Bolji Stalak

Ekran nije jedini novitet, iako je najznačajniji. Kao drugu najbitniju nadogradnju popularne ručne konzole dobili smo dramatično poboljšani stalak za igranje igara u tabletop modu. To znači da ćete na kontrastnom i većem OLED ekranu moći voziti Mario Kart s puno pouzdanijim osloncem.

Osim stalka, Nintendo je poduplao količinu unutarnjeg spremišta, pa tako OLED model dolazi sa 64 GB prostora u odnosu na originalnih 32. Obje varijante su realno premalene, pa ćete i dalje kao prvi potez nakon kupovine Switcha trebat kupiti microSD karticu.

Još jedna bitna nadogradnja je utor za LAN priključak čime se poboljšavaju performanse u online gamingu za one koji su imali klimavu Wi-Fi vezu. Dizajn je također blago dorađen i moderniji s zaobljenijim rubovima, a dodano je i više opcija boja. Na kraju vrijedi istaknuti kako je ručna konzola dobila unaprijeđene audio mogućnosti, što bi dodatno trebalo poboljšati iskustvo igranja ogromne galerije Nintendo igara i onih trećih strana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *