Sony Xperia Z5: 23MP kamera i 4K zaslon

sony xperia z5

Sony Georgia, neslužbena Facebook stranica vođena od strane ljubitelja Sony uređaja objavila je nekoliko fotografija koje navodno prikazuju tri različita modela Sony Xperia Z5 pametnog telefona. Iako je zbog određene reputacije koja prati tu stranicu kredibilitet informacija upitan, ima nade da ćemo konačno vidjeti pravog nasljednika Xperije Z3.

Tri uređaja koja se pojavljuju na fotografijama trebala bi biti Xperia Z5 compact s 4.6-inčnim 720p zaslonom, “obična” Xperia Z5 s 5.2-inčnim 1080p zaslonom te Xperia Z5 Premium koja bi prema tome izvoru trebala biti prvi mobitel s 4K zaslonom rezolucije 3840 x 2160 piksela. Nizozemski portal TechTastic također je objavio navodnu promo fotografiju na kojoj je vidljiv uređaj sličan onome s prethodnih fotografija. Možete primijetiti da tipka za otključavanje više nije okruglog oblika nego je izdužen i plosnat zbog činjenice da ujedno služi i kao čitač otiska prsta.

xperia-z5-compact-promo-leak-723x484

Sudeći prema glasinama, novi flagship bi trebao biti predstavljen tokom idućeg tjedna na IFA 2015, u srijedu, na Sonyjevoj konferenciji za novinare. Nakon Z3+/Z4 koji predstavlja razočaranje za tvrtku jer nije pružio ništa novo, a javnost ga izbjegava radi omraženog SD810 procesora, logično je očekivati jači odgovor Sonya. Objavljena fotografija podudara se s prijašnjim fotografijama koje su procurile u posljednjih nekoliko tjedana. Z5 bi trebao imati novi Exmor RS IMX230 senzor 1/2.3″ rezolucije 23MP koji se sastoji od šest leća i novi napredni sustav za automatsko fokusiranje (prema prošlotjednoj objavi sa Sonyjevog britanskog Twitter računa). Glasine kruže da ćemo novu Xperiju vidjeti u crnoj, zlatnoj, tirkiznoj i bijeloj boji.

Prezentacijski slide objavljen na kineskom mikro-blogu Weibo za koji se još uvijek ne zna je li autentičan ili lažan
Prezentacijski slide objavljen na kineskom mikro-blogu Weibo za koji se još uvijek ne zna je li autentičan ili lažan

Ako su glasine bar donekle istinite, ovo bi mogla biti prekretnica za Sony. Tri nova uređaja proširila bi paletu proizvoda i dosegnula do više tržišnih segmenata. Uz specifikacije koje uključuju spomenuti 23MP senzor, 4GB RAM-a, novi SD820 procesor i čitač otiska prsta, Sony bi svakako postigao ono što mu sve više treba: kvalitetan flagship uređaj koji može konkurirati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)