Sony Xperia Projector pretvara bilo koju površinu u Android tablet

CES je nepresušan izvor zabave za ljubitelje tehnologije, a jedan od zanimljivijih uređaja definitivno je Sony Xperia Projector prototip. Kao što se može zaključiti iz naziva proizvoda, riječ je o projektoru, ali ne bilo kakvom. Radi se o minijaturnom projektoru koji površinu stola (ili zida) pretvara u Android tablet. Zahvaljujući ugrađenim IR senzorima, površina također prepoznaje “dodire” te sa Android sučeljem vršite uobičajenu interakciju. Projektor je također svestran, jer dopušta projekciju na zid, gdje se slika može povećati do 80 inča, ali u tome slučaju više nema touch screen mogućnosti.

sony xperia projector

Jedan od originalnijih proizvoda s “Xperia” brandingom u zadnje vrijeme

Sony Xperia Projector nije veći od omanje knjige i spaja se na Wi-Fi mrežu. Sve što vam još treba je obična utičnica. Samim time, prilično je prenosiv, a unutar doma se isto tako s lakoćom može premještati iz sobe u sobu. Površinu stola u kuhinji ili svojoj sobi lako možete zamijeniti sa zidom u dnevnom boravku i upravo ovdje leži sva ljepota uređaja. Novinari koji su ga imali prilike osobno isprobati na CES-u tvrde kako je uređaj prilično responzivan i ispoliran unatoč tome što je riječ o prototipu. S obzirom da je riječ o punokrvnom Androidu, Xperia Projector dozvoljava pristup Trgovini Play pa tako i svim standardnim aplikacijama i igrama, a virtualni touch screen projiciran na površinu radi iznenađujuće dobro. Sony je također izjavio kako se na projektor može spojiti Bluetooth uređaj – primjerice PS4 kontroler – što dodatno olakšava navigaciju sučeljem a ujedno može poslužiti i za gaming.

Najveći nedostatak projektora je što nema nikakvo glasovno sučelje. U redu, dostupan je klasični Google Now, ali to u ovome trenu nije dovoljno dobro. Uzevši u obzir porast popularnosti uređaja kao što su Google Home ili Amazon Alexa, Xperia Projector ne nudi dovoljno na tome polju ako Sony uistinu želi biti konkurentan. Dodatak naprednijeg glasovnog sučelja ovaj uređaj učinio bi daleko privlačnijim i kompletnijim.