Sony Xperia – Kako spojiti PlayStation kontroler na mobitel

dualshock3 xperia

Android konzole već su neko vrijeme prisutne na tržištu, ali zašto kupovati zaseban uređaj kad slično iskustvo možete dobiti kombiniranjem svoje Xperie i DualShock 3 kontrolera? Ne samo da dobivate brži hardver, već i udobnost PlayStation kontrolera u odnosu na plastični kontroler Android konzole – a, realno, svi imamo barem jedan PlayStation kontroler doma. Zato vam danas donosimo sljedeći po redu Android tutorial, gdje odgovaramo na pitanje kako spojiti PlayStation kontroler na Xperia mobitel!


Članak je ažuriran s datumom 08.2.2016. uz pomoć mobitela Sony Xperia Z3 i kontrolera DualShock 3.


Spajanje kontrolera na mobitel – Kompatibilni uređaji

Ako ste ponosni vlasnik Sony PlayStationa 3 (ili samo DualShock 3 kontrolera, iz nekog razloga), a ujedno imate i neki od posljednjih mobitela iz Sony Xperia serije, vrlo lako svoj tablet ili mobitel možete pretvoriti u pravu malu Android konzolu. Igranje kontrolerom nudi puno lakš i prirodniji način igranja, pogtoovo kada su u pitanju pucačine ili igre poput GTA Vice Citya, stoga ćete definitivno više uživati u svojim igrama, a s obzirom da je podrška za spajanje uvedena još prije godinu dana, pronaći ćete dovoljan broj igara koje podržavaju DualShock 3 i DualShock 4 kontroler. Prije uputa za spajanje, pročitajte listu nekih od kompatibilnih uređaja iz serije Xperia:

  • Sony Xperia S
  • Sony Xperia SP
  • Sony Xperia Z, Z2 i Z3
  • Sony Xperia Z Ultra
  • Sony Xperia ZL
  • Sony Xperia Tablet S i Tablet Z
  • Sony Xperia T i T2
  • Sony Xperia Tablet Z
  • Punu listu možete pronaći na sljedećem linku: https://www.playstation.com/psm/certified.html

Nakon što ste osigurali mobitel iz gore spomenute serije, slijedi kupovina USB OnTheGo (OTG) kabela, koji možete nabaviti u Chipoteci za svega 20 kuna. Naravno, tu je u igri i DualShock 3 ili 4 kontroler, a ukoliko ga ne posjedujete, onda računajte da se cijena kreće od 200 kuna na dalje, a ovisi o tome kupujete li polovni ili novi.

Spajanje kontrolera na mobitel – Postupak spajanja

Cijeli proces traje svega par minuta, a koraci su sljedeći: Postavke -> Xperia -> DualShock 3 wireless controller -> How to connect a controller (kako spojiti kontroler). Potom slijedi upozorenje da kontroler spojite na mobitel preko USB OTG kabela. Pratite upute i dobit ćete obavijest da možete odspojiti kontroler, a na mobitelu će se upaliti Bluetooth – i to je to! OTG kabel vam više ne treba za buduća spajanja, već jednostavno uključite Bluetooth na mobitelu i na kontroleru držite pritisnutu PS tipku dok se sinkronizacija automatski ne obavi.

Screenshot_2015-05-21-15-52-00 Screenshot_2015-05-21-15-53-02 Screenshot_2015-05-21-15-53-32 Screenshot_2015-05-21-15-53-24

Kontroler je spojen, što sada?

Sada slijedi zabava – listu kompatibilnih Android igara možete pronaći ovdje ili direktno putem istoimene aplikacije, a osim Android igara na raspolaganju su vam i razni emulatori koji vaš Xperia mobitel mogu pretvoriti u pravu malu igraću konzolu. Punu listu emulatora možete pronaći u našem članku: 11 najboljih emulatora za Android

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)