Skratite vrijeme putovanja uz Samsung Galaxy Tab S

Zagreb, 18. prosinca 2014. – Svaki dan milijuni ljudi u Europi se probude, ustanu iz kreveta, obuku i kreću na posao. Europljani prosječno troše nešto manje od 45 minuta putujući svaki dan na posao i s posla, što znači da provedu više od sedam punih dana putujući svake godine, pokazalo je nedavno istraživanje koje je proveo Samsung Electronics.  Kako dani postaju kraći a zimsko vrijeme postavlja svoje uvjete, od 40 posto europskih putnika koji redovno koriste javni gradski prijevoz za dnevne obveze, gotovo polovica njih je u potrazi za inovativnim načinima kako bi ovo „neproduktivno” vrijeme pretvorili u nešto što bi ih ispunjavalo i pomoglo im učiniti dnevne migracije zanimljivijima. Istraživanje koje je proveo Samsung Mobile Europe utvrdilo je da se prosječno putovanje s posla i nazad znatno razlikuje diljem Europe. Belgijanci su tako zabilježili najduže putovanje, svakodnevno putujući 52 minute i 48 sekundi, u usporedbi s radnicima u Velikoj Britaniji koji su zabilježili najkraće dnevno putovanje od 36 minuta i 53 sekunde.  Većina putnika redovito koristi automobil (61 posto). Nešto više od deset posto ispitanika služi se biciklom kao omiljenim prijevoznim sredstvom dok 20 posto na posao odlazi pješice. Broj pješaka se u zimskim mjesecima znatno smanjuje, kako zbog lošijih vremenskih uvjeta sve više zaposlenih koristi javni gradski prijevoz. 23 posto Belgijanaca i 23 posto Talijana najviše voli putovati vlakom, dok 37 posto poljskih putnika preferira autobus.  Kako bi svoje putovanje na posao i s posla učinili zanimljivijim, 64 posto Europljana uglavnom sluša glazbu, dok ostatak provodi vrijeme na gledanje prolaznika ili ne radeći apsolutno ništa.

S više od 150 milijuna putnika koji dnevno putuju na posao i s posla, ukupan broj dana izgubljenih na prijevoz brzo prerasta u godine izgubljenog vremena. Kada bi se zbrojio ukupan broj sati potrošenog na prijevoz došli bismo do brojke od 13.000 godina izgubljenog vremena – rekao je Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u hrvatskom predstavništvu Samsung Electronics.

Moderni putnici nisu baš bili zainteresirani za tehnologiju koja ih je trebala zabavljati za vrijeme njihovog putovanja pa se samo šačica putnika, točnije dva posto njih koristi tablete a čak se tri posto putnika služi laptopima za vrijeme 45-minutne dnevne migracije.

– Sada se, više nego dosad, putnicima nudi prilika da u potpunosti iskoriste vrijeme koje korisnici provedu putujući na posao i s posla, upotpunjujući ga sa zabavnim sadržajem – zaključuje Zečić.

Samsung je za novi Galaxy Tab S sklopio partnerstvo s tvrtkama poput Netflixa, Deezera i Marvela, kako bi udovoljio različitim vrstama zabave koju putnici vole. Super AMOLED, najbolji ekran na tržištu, obogaćuje život bojama i sadržajem, tako da putnici mogu gledati apsolutno sve, od romantične komedije do blockbustera iz svojih udobnih sjedala u vlaku te tako pretvaraju svoje putovanje u nešto čemu se iznova raduju svaki dan. Galaxy Tab S je najtanji i najlakši dosadašnji Samsung tablet, koji objedinjuje posljednju generaciju zaslona sa širokim izborom sadržaja koji putnicima omogućava zabavu bez premca. Galaxy Tab S je, također, opremljen naprednim alatima za produktivnost koji korisnicima olakšavaju obavljanje više zadataka istovremeno. Usto, Galaxy Tab S zadržava prijenosni dizajn s izuzetnom autonomijom, zahvaljujući izuzetno štedljivom načinu rada koji omogućava sate uživanja u zabavi, bez brige o pražnjenju baterije. Ovaj prekrasan uređaj predstavlja savršen dodatak bilo kojem zimskom putovanju a bogate i svježe boje omogućuju putnicima da za vrijeme putovanja na posao i s posla urone u potpuno drugi svijet u kojem neće obraćati pažnju na glavne smetnje za vrijeme putovanja kao što su kašnjenja (29 posto), velik broj putnika koji se pod svaku cijenu žele ukrcati u već pretrpane vlakove (16 posto) te glasne govornike (17 posto). Činjenica da prometne gužve (46 posto), spori vozači (37 posto) te vozači koji često mijenjaju prometne trake (28 posto) predstavljaju bolne točke vozačima automobila nije začuđujuća.

Samsung Galaxy Tab S dostupan je u trgovinama po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3399 kuna, za model sa zaslonom dijagonale 8,4 inča sa 16 gigabajta memorije i WiFi povezivošću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *