Samsung uspješno proveo testiranje prototip 5G mreže s China Mobile Communication Corporation

samsung-5g-mreza-prototip

Tvrtka Samsung Electronics objavila je uspješno testiranje prototipa 5G mreže u suradnji s Kineskim institutom za mobilna istraživanja (China Mobile Research Institute – CMRI), što je prekretnica u suradnji tvrtki otkako je Samsung postao članom China Mobile 5G Innovation Centra, u lipnju ove godine.

Tijekom testiranja prototipa 5G mreže u Pekingu, ključne tehnologije poput prostorne modulacije FBMC-a (Filter Bank Multicarrier) potvrđene su za niske frekvencije (3,5GHz), te je testirana propusnost podataka i odlazna komunikacija. Uz pomoć Samsungovog ultra visoko frekvencijskog prototipa 5G sustava i uređaja koje pokreće napredna tehnologija snopa zraka, Samsung i Kineski institut za mobilna istraživanja nastojali su potvrditi zajedničku izvedbu mmWave tehnologije i karakteristika frekvencije, uključujući mobilnost, maksimalnu propusnost te kapacitet za raspoređivanje više korisnika, kao i prijenos mmWave u zatvorenim prostorima, gubitak dosega itd.

Tijekom višegodišnjeg razvoja i istraživanja, tvrtka Samsung je prikupila bogato iskustvo, znanja i tehnologije povezane s 5G tehnologijom i razvojem proizvoda. Kako bi ubrzali realizaciju standardizacije i komercijalizacije 5G mreže u Kini, u budućnosti ćemo nastaviti jačati naše zajedničke napore s kineskom vladom i operaterima

Izjavio je Dai Jun Zhang, potpredsjednik i voditelj Samsungovog Instituta za istraživanje i razvoj u Pekingu.

Od kasnih 2000-ih, tvrtka Samsung kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj ključnih 5G tehnologija, a od 2014. je primarno fokusirana na 5G komercijalizacijske tehnologije. Kroz svoje napore, tvrtka Samsung je ostvarila mnoge prekretnice u razvoju 5G tehnologije, uključujući i demonstraciju primopredaje u višestaničnoj mmWave mreži, tehnologiju radio frekvencija (RF) ključnu za izradu manjih uređaja i opreme. Tvrtka Samsung je također imala ključnu ulogu u doprinosu razvoju 3GPP standarda i teži globalnom i unificiranom 5G standardu, čiji se završetak očekuje u 2018. godini.