Samsung predstavio GALAXY S4 Active

Galaxy S4 Active Rugged

Novi GALAXY S4 Active novi je član obitelji GALAXY, dizajniran za aktivne korisnike koji vole provoditi vrijeme u prirodi.

“Imajući to u vidu izradili smo pametni telefon koji je preuzeo inovativne značajke uređaja GALAXY S4 te ih nadopunio dodatnim zaštitnim elementima, uređaj koji će se odlično uklopiti u životni stil korisnika koji vole putovati i istraživati” – rekao je JK Shin, predsjednik i voditelj odjela IT & Mobile Communication u Samsungu.  Samsungov GALAXY S4 Active ističe se potpuno zatvorenim kućištem s trenutno najvišom dostupnom razinom zaštite od prašine i vode, u skladu s IP67 standardom. Takav „oklop“ jamči otpornost na uranjanje u vodu dubine do jednog metra, u trajanju do 30 minuta, a telefon ima i vodootporan priključak za slušalice pa će aktivni korisnici moći uživati u omiljenoj glazbi ma gdje se nalazili.

SAMSUNG_191423_GT-I9295_Dynamic_Large SAMSUNG_GT-I9295_005_Right-Perspective_Orange

GALAXY S4 Active specifikacije

Ovaj pametni telefon pokreće četverojezgreni procesor takta 1,9 GHz a struju crpi iz baterije kapaciteta 2600 mAh. Za prikaz slike zadužen je TFT zaslon HD razlučivosti dijagonale pet inča, uz gustoću prikaza od 443 točke po četvornom inču. Kako bi se doista mogao koristiti u svim vremenskim uvjetima, zaslon GALAXY S4 Active opremljen je i „Glove Touch“ tehnologijom pa će ga avanturisti lako koristiti i kada nose rukavice.  Stražnja kamera ovog pametnog telefona je razlučivosti osam megapiksela, a uz jedinstven „Aqua Mode“ način nudi poboljšano fotografiranje i snimanje video-zapisa pod vodom. Pritom pomažu i tipke za podešenje glasnoće na bočnoj strani telefona. Dulji pritisak na tipku za glasnoću aktivira LED bljeskalicu telefona pa ga se može koristiti i kao priručnu baterijsku svjetiljku.  Kao i „starija braća“ u GALAXY seriji, GALAXY S4 Active također pomaže korisnicima tijekom putovanja sa „S Travel“ i „S Translator“ funkcijama, koje pružaju dodatne informacije odnosno prevode tekst i glas. Tu je i „Story Album“ koji automatski izrađuje foto-albume prema vremenu odnosno lokaciji snimanja te „Sound & Shot“ koji dodaje kratke zvučne zapise uz fotografije. Već poznat „Group Play“ nudi dijeljenje glazbe, fotografija, dokumenata i igara s korisnicima drugih uređaja GALAXY serije, uključujući modele S4, S4 mini, Mega 6.3 te Mega 5.8. Samsungov S4 Active preuzeo je i druge napredne funkcije modela GALAXY S4 kao što su „Samsung Smart Pause“ koji omogućava upravljanje zaslonom s pomoću pogleda. Dovoljno je odvratiti pogled s uređaja i on će automatski zaustaviti reprodukciju video-zapisa te nastaviti u trenutku kada ga korisnik ponovno pogleda. Nadalje, funkcija „Air View“ olakšava pregled sadržaja elektroničke pošte uz prolazak prstom iznad zaslona, a „Air Gesture“ će, uz kretnju ruke, promijeniti pjesmu, listati internetske stranice prema gore ili dolje, ali i prihvatiti ili odbiti poziv. Aktivni će korisnici cijeniti i aplikaciju „S Health“ koja prati otkucaje srca, težinu, uzorak sna te druga osobna mjerenja, kako bi bili i ostali u dobroj formi. Korištenjem „Smart Hub“ aplikacije, korisnicima je na dohvat ruke glazba, video, elektroničke knjige i mnogi drugi zabavni sadržaji. Funkcionalnost zaokružuju WatchON koji omogućava daljinsko upravljanje televizorima i drugim multimedijskim uređajima, te Samsungov elektronički vodič (Electronic Program Guide), a „ChatON“ aplikacijom korisnici će moći slati grupne trenutne poruke, razmjenjivati multimedijski sadržaj na više uređaja te komunicirati slikama i crtežima. Naposljetku, „Samsung Link“ jednostavno povezuje pametni telefon s više Samsung uređaja. Samsung GALAXY S4 Active bit će dostupan od ovog ljeta, prvotno u Sjedinjenim Američkim Državama i Švedskoj. Ovisno o tržištu, bit će raspoloživ u urbano sivoj, duboko plavoj ili vatreno narančastoj boji.

SAMSUNG_191453_GT-I9295_Dynamic_Large

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)