Samsung potvrdio: Galaxy S8 bolje se prodaje nego S7

samsung-s8

Internetom su prošlog tjedna kružile vijesti kako je prodaja Galaxy S8 modela puno slabija u odnosu na S8, iako Samsung nije objavio nikakve službene brojke. Dodatno tome, analitičari i novinari pripisivali su razlog ranijeg lansiranja Notea 8 upravo tome, odnosno, kako bi poboljšao financijsku sliku kompanije. Ipak, zlonamjerni komentarima možda je došao kraj, jer Samsung se konačno izjasnio vezano za prodaju S osmice.

Osim što je potvrđeno kako će Samsung predstaviti Galaxy Note 8 već sljedeći mjesec, na istoj konferenciji u Taipeiju, kompanijin direktor DJ Koh osobno je opovrgnuo glasine o lošoj prodaji S8 modela. Dapače, izjavio je kako se taj mobitel prodaje puno bolje nego njegov prethodnik.

U Samsungu zadovoljni prodajnim rezultatima

Prema riječima gospodina Koha, S8 i S8+ model prodaju se 15% bolje nego prethodnici, u usporedbi s istim periodom od prošle godine. Nadalje, izjavio je kako se u sljedeća dva kvartala očekuje rast prodaje, što bi značilo da će S8 komercijalno biti puno uspješniji nego S7, uz uvjet da se ova predviđanja realiziraju.

Samsung će Note 8 predsatviti 23. kolovoza 2017., ali phablet neće biti dostupan na tržištu do rujna. Zapravo, očekuju se dvije faze stavljanja na tržište, gdje će u prvoj fazi Note 8 stići u Južnu Koreju, UK i SAD, dok će se sljedeća faza odvijati u listopadu, što znači da ćemo u Hrvatskoj ovaj mobitel na policama ugledati čak dva mjeseca nakon inicijalnog predstavljanja. O cijeni smo pisali nedavno, a ona se predviđa na oko visokih 1000 eura.