Samsung odustaje od metalnih kućišta

Plastična kućišta najveći su trn u oku svim ljubiteljima Samsungovih mobitela, a s predstavljanjem nasljednika fanovi očekuju promjenu kvalitete izrade. Međutim, čini se da je Samsung u zadnji tren promijenio mišljenje.

 

Droid.hr, android vijesti, android recenzije

Iako su internetom kružile ozbiljne glasine da će Samsung za svoj novi Galaxy S5 koristiti metal, iz raznih izvora možemo čuti da se to ipak neće dogoditi. Prema zadnjim izvješćima većih Tajvanskih proizvođača kućišta, Samsung kod niti jednoga od njih nema otvorenu narudžbu za početak masovne proizvodnje metalnih, odnosno aluminijskih kućišta. Također se navodi kako Samsung još uvijek razmišlja na koji način uopće upotrijebiti metal na novom modelu Galaxy S serije ako će ga i koristiti.

Samsung-Galaxy-S5
Jedan od mnogih koncepata sljedećeg Galaxy nasljednika

Mnogi smatraju da aluminijsko kućište nije niti potrebno s obzirom da Samsungu polazi za rukom napraviti kvalitetne plastične mobitele koji se prodaju po visokim cijenama, a aluminijsko kućište bi samo uzrokovalo porast cijene ionako skupom uređaju. Umjesto toga, Samsung će se najvjerojatnije okrenuti nekim drugim rješenjima kao što su stakloplastika, karbonska plastika ili kombinacija tih materijala s običnom plastikom. Jedna od zanimljivijih novosti je i kako u Samsungu testiraju korištenje metala obloženog čvrstim, gotovo dijamantnim slojem. Naime, taljenjem ugljika pri visokoj temperaturi i pritisku (isti proces koji se koristi u proizvodnji umjetnih dijamanata) nastaje tekućina ili prah kojima se metal može obložiti. Koliki bi tek tada bili troškovi proizvodnje?