Samsung odustaje od Android Wear platforme

Kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača elektronike, Samsung je svima poželjan partner. I dok je ova kompanija bila među prvim proizvođačima koji su prigrlili Android Wear platformu, s vremenom su počeli davati sve veću prednost svojem vlastitom Tizen OS-u, da bi sada navodno u potpunosti odbacili Googleov OS namijenjen pametnim satovima.

tizen OS

Novinari s portala Fast Company odradili su kratki intervju s nekoliko važnih ljudi iz Samsunga te u njihovoj izjavi stoji kako su svi daljnji planovi za razvojem na Android Wear platformi obustavljeni. Kompanija navodno daje svu prednost svojem vlastitom OS-u, Tizenu, jer je “puno djelotvorniji od Androida Wear kada je u pitanju potrošnja energije”, ali i zato što je “postao standardni OS za ostale Samsungove proizvode, od TV-a do hladnjaka.” Podsjećamo, Galaxy Gear Live je jedini pametni sat ove kompanije kojeg je pokretao Android Wear. Svi ostali satovi radili su na Tizenu.

Nakon objave članka Samsung je reagirao te u izjavi stoji da “još nisu službeno najavili odbacivanje Android Wear platforme niti su mijenjali planove vezane uz mobilne operacijske sustave”. Bez obzira imali u ovoj tvrdnji istine ili ne, iza Tizena trenutno stoji samo jedan proizvođač, a to je Samsung. Svi ostali proizvođači pametnih satova okreću se Android Wearu koji je doživio 2.0 verziju prepunu značajki i ažuriranog korisničkog sučelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)