Stock Android i na HTC-u

Nakon relativno neočekivane objave Galaxy S4 Google Editiona na Google I/O 2013, potvrđeno je da bi ovog ljeta i HTC One mogao doživjeti istu sudbinu.

Droid, Android, Droid.hr

 

HTC One i Samsung Galaxy S4 su općenito vrlo dobro prihvaćeni modeli i trenutno predstavljaju svojevrsne perjanice samog Android operacijskog sustava, a samim time su i glavni predmet požude techno geekova. Međutim, proizvođači oba modela su sa softverske strane poprilično zatrpali Android s dodatnim softverom (čitaj: bloatwareom), pogotovo u slučaju HTC Onea koji sa svojim beskrajno modificiranim korisničkim sučeljem nudi potpuno drugačije Android iskustvo od onog koje nudi primjerice Google Nexus 4 sa stock Androidom. Pošto se radi o high-end uređajima, generalne kritike prema oba modela su bile usmjerene upravo vezano uz spomenute modifikacije koje su u starijim modelima sprečavale korisnike da instaliraju novije verzije Androida kad Google objavi neki veći update.

GalaxyS4_GoogleEdition

Google Edition modeli HTC One i Galaxy S4 će imati stock Android bez većih modifikacija i time će njihovi korisnici moći praktički odmah instalirati novi Android update po želji. Naravno, izostanak modifikacija ima i svoje nedostatke. U slučaju HTC One, Sense 5.0 software suite je imao dosta korisne funkcije (pogotovo vezano uz kameru) i dodatke vezane za navigaciju. Podsjetimo se, oba modela raspolažu sa OLED displayom rezolucije 1920×1080, dakle Full HD. Da bi sve skupa radilo glatko i na takvim rezolucijama, oba aparata su opremljena s quad-core procesorom i 2 GB radne memorije. HTC One koristi 4.7 inch display s marginalno većom gustoćom piksela od 5 inčnog zaslona korištenog u Samsung Galaxy S4.

HTC One koristi integriranu memoriju (modeli dostupni u verzijama od 16, 32 i 64 GB) i integriranu bateriju. S druge strane, Samsung Galaxy S4 koristi Micro SD kartice i baterija mu je odvojiva bez ikakvih problema. Kod oba modela se radi o vrlo kvalitetnom hardveru koji će moći bez problema vrtiti nove verzije Android operativnog sustava i pripadajućih aplikacija, što predstavlja kvalitetno ulaganje u budućnost. Galaxy S4 Google Edition se trenutno prodaje za 650$, dok cijena za HTC One Google Edition nažalost još nije objavljena, ali se očekuje sličan iznos.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)