Samsung Galaxy Note 8 mogao bi koštati nevjerojatnih 1000 eura

galaxy note 8 glasine

Kako se bliži rujan, glasine o nadolazećim uređajima u punom su jeku, a konačno su počele pristizati i one o Galaxy Note 8. Niti Samsung ne bježi od činjenice da s ovim modelom itekako moraju kupiti povjerenje korisnika, a kad smo već kod kupovine, Evan Blass je u članku za Venture Beat spomenuo cijenu od čak 1000 eura.

Može li Samsung tražiti toliko novaca s obzirom na Note 7 fijasko?

Samsung je već navodno dojavio svojim partnerima kako je preporučena cijena nadolazećeg Notea 8 preko 7000 kuna. U slučaju da se radi o točnoj informaciji, Note 8 tako će postati najskupljim mobitelom koji je Samsung stavio na police. No, moramo se pitati, može li se Samsung izvući s tako visokom cijenom, uzevši u obzir cijelu Note 7 situaciju?

Što se tiče nasljednika nesretne sedmice, dizajn će biti gotovo identičan aktualnom Galaxy S8, uz nešto jače specifikacije. Note 8 tako bi trebao imati 6.3 inčni, edge-to-edge AMOLED zaslon formata 18.5:9. S obzirom da će Note 8 imati tek 0.1 inč veću dijagonalu od Galaxya S8+, Samsung će dodatno morati diferencirati Note seriju od S serije, a to planira učiniti nešto boljim specifikacijama, dual kamera setupom te karakterističnim značajkama i S Pen stylusom.

Note 8 će pokretati Exynos 8895, odnosno Snapdragon 835, uz 6GB radne memorije, što ga uz C9 Pro čini jedinim Samsungovim mobitelom s više od 4GB RAM-a. To bi ujedno trebao biti i prvi Samsungov mobitel s dual kamera setupom, od kojih će svaki senzor imati 12MP te optičku stabilizaciju. Čitač otiska prsta će također biti smješten na pozadini, što se kod S8 pokazalo dosta lošim rješenjem, prvenstveno zbog loše pozicije. Mobitel bi ovoga puta trebao imati bateriju od 3300mAh, a pored nagorađenih značajki koje iskorištavaju prednosti S Pen stylusa, Note 8 bude kompatibilan s DeX dokom.