Samsung Galaxy Note 7 se vraća i jeftiniji je nego prije

galaxy note7

Ni nakon toliko vremena od povlačenja iz prodaje, Note 7 ne prestaje biti zanimljiva tema. Iako smo svi opravdano bili tužni zbog vijesti o prestanku prodaje, korisnici u Južnoj Koreji opet imaju razloga za sreću jer Samsung je ondje odlučio vratiti Note 7 u prodaju početkom ljeta.note 7

Ranije ove godine, počela se pojavljivati vijest o mogućem povratku neprežaljenog phableta na odabrana tržišta, što je Samsung konačno i potvrdio prije mjesec dana. Nekoliko dana ranije, mogao se vidjeti i službeni Wi-Fi certifikat za sam uređaj, dok ETNews tvrdi kako će se Note 7 službeno naći na policama u Južnoj Koreji već krajem lipnja, pod nazivom Galaxy Note 7R. Još jedna dobra vijest je da će uređaj koštati oko 4200 kuna, što je oko 1700 kuna manje nego prilikom inicijalnog lansiranja.

Note 7 će zapravo imati “refurbished” status

Uređaji koji će se ponuditi kupcima u Južnoj Koreji zapravo neće biti “novi” u pravom smislu te riječi. Samsung će vjerojatno izvršiti određene izmjene na svakom od njih, gdje se prije svega očekuje izmjena baterije, odnosno smanjivanje kapaciteta na 3200 mAh u odnosu na prethodnih 3500 mAh, dok će ih pokretati Android 7.0. Sve ostalo trebalo bi biti isto kao na originalnom telefonu koji smo toliko zavoljeli. Hoće li snižavanje cijene biti dovoljno da privuče kupce nakon što je Note brand narušen, bude pokazalo jedino vrijeme, ali ne sumnjamo da se veliki broj ljudi veseli mogućnosti kupnje ovoga telefona.

Bez obzira na ponovno lansiranje Notea 7, Samsung nastavlja sa svojim planovima vezanima za Galaxy S8 te nema straha da će Note 7 narušiti prodajne rezultate najnovije perjanice. Iako bi kupci diljem svijeta rado kupili “sigurnu” verziju Notea 7, Samsung je jasno istaknuo da će prodaja biti ograničena samo na njihovo domaće tržište.