Samsung bi mogao zamijeniti TouchWiz

Iako Samsung osvaja simpatije svojim hardverom i dizajnom te iako je Galaxy serija jedna od najpopularnijih na svijetu, najveće kritike dolaze upravo na račun softvera i omraženog TouchWiz sučelja. Unatoč tome što se situacija nešto poboljšala s posljednjim verzijama, ova dorada je i dalje trn u oku svih pravih ljubitelja Androida.

Ideja iza TouchWiza relativno je stara i seže do 2010. godine kada je Samsung predstavio svoj Galaxy Proclaim, uređaj na kojem se vrtila “lite” verzija softvera. Iste godine izašao je i originalni Samsung Galaxy S na kojem se nalazio TouchWiz 3.0. Unatoč čestim kritiziranjima, Samsung nije popustio sve do kraja 2015. godine kada je izašla 5.0 verzija temeljena na Lollipopu, a koja je ujedno doživjela i značajnije promjene po pitanju performansi i bloatwarea. Posljednje dvije verzije TouchWiza predstavljaju dobar korak naprijed, kako vizualno tako i funkcionalno, ali to za većinu istinskih ljubitelja i dalje nije dovoljno.

Dolazi nam Grace UI?

Srećom, pojavljuju se glasine koje nam daju do znanja da bi Samsung mogao zamijeniti TouchWiz s novom verzijom nazvanom Grace UI, a koja bi se trebala pojaviti već ovoga ljeta, zajedno s novim Noteom 7. Kao što možete vidjeti u demo prikazu, novi softver puno je čišći, elegantniji i dizajniran u skladu s filozofijom takozvanog flat dizajna. Postavke su poredane u listi, a centar za obavijesti također je dobio nekoliko novih karakteristika. O samom Noteu nema previše detalja, osim procurjelih informacija koje spominju 5.7 inčni QHD zaslon, 64 GB prostora za pohranu, microSD slot te IP68 otpornost na vodu i prašinu. Informacije o novom sučelju krenule su s jednog talijanskog bloga gdje je softver nazvan TouchWiz UX BETA.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *