Riječ urednika: Novi dizajn, novi početak

droid hr

Kada smo prije točno dvije i pol godine pokrenuli ovaj portal, nismo ni sanjali da ćemo jednoga dana brojiti skoro 100 tisuća pregleda mjesečno. Kako i bi? Tada još svježa instalacija WordPressa i pet članaka od 150 riječi činili su se kao nešto sićušno i slabašno što nikada neće izrasti, ali nismo odustajali. Malo po malo punili smo portal kvalitetnim člancima, tutorialima, top listama vijestima i recenzijama. Facebook fanpage je rastao, zajedno s brojem stalnih korisnika, a skupa s time i naše iskustvo. Tim od tri mlada entuzijasta započeli su nešto što danas predstavlja najveći domaći portal posvećen platformi Android, no tu nije kraj. Danas, osim osvježenog dizajna i nadopunjene ekipe predstavljamo vam i naše planove za ovu godinu!

Gdje se vidimo u sljedeće dvije godine?

Statistike Droid.hr

Za jedan usko specijalizirani portal kao što je Droid.hr, na jednom tako malenom tržištu kao što je Hrvatska, sve što smo postigli smatramo ogromnim uspjehom. No istovremeno ostajemo skromni i samokritični, jer i dalje ima prostora za napredak. Kao i do sada, konstantno učimo na vlastitim greškama, ali i na uspješnim potezima koji nas uvijek lijepo nagrade. Kako smo s portalom došli do jedne konkretne razine koja sada već predstavlja čvrste temelje za neke buduće planove, ovim putem želimo upoznati i vas s njima. Jedan od prvih koraka koje smo odlučili poduzeti po tome pitanju bilo je prebacivanje na novi server i redizajn kompletnog portala modernijom i funkcionalnijom temom. Upravo će nam ova tema biti temelj da je u sljedećih nekoliko godina nadogradimo kvalitetnim forumom po uzoru na XDA Developers, zatim bazom Android uređaja po uzoru na GSMArenu, a za kraj – manjim web shopom i vlastitom trgovinom Android aplikacija. Sve ovo lijepo izgleda kada se napiše, ali zahtjeva puno truda, volje i ponajprije financijskih sredstava. No ako smo od 50 mjesečnih pregleda došli do 100 tisuća, zasigurno možemo i ovo što smo naveli.

Ako postignemo svoje ciljeve, našim čitateljima i posjetiteljima budemo omogućiti kompletnu “uslugu” kada je u pitanju Android operacijski sustav, gdje će im sve što ih potencijalno zanima biti dostupno na jednom mjestu – na Droid.hr koji će do tada, nadamo se, postati vodeći regionalni Android portal.

Do tada možete i dalje očekivati svježe vijesti, recenzije uređaja, tutoriale, top liste i ostale zanimljivosti iz svijeta Androida.

Bez naših starih autora portal ne bi bio to što danas je

Kako je portal rastao, tako se mijenjala i ekipa autora. Sve je to normalno u životnom ciklusu jednog internet portala. U ove kratke dvije i pol godine promijenili smo određeni broj autora, no bez obzira što više ne pišu za nas, nisu zaboravljeni. Upravo oni su jednako toliko zaslužni za sve ovo koliko i mi koji smo na portalu od prvoga dana. Ovom prilikom želim im se zahvaliti na izdvojenom vremenu, trudu i sjajnim člancima koji su ostavili svoj trag. Ti članci ostaju kao svjedoci naših zajedničkih početaka. Posebne zahvale idu sljedećim autorima i autoricama:

  • Ana Kljajić
  • Davor Igrić
  • Dejan Jelić
  • Maja Belušić
  • Nikola Smuk
  • Zvonimir Podoreški

Uvijek smo u potrazi za novim suradnicima i ljubiteljima Androida – slobodno se pridružitewe-want-you-android

Za kraj ćemo iskoristiti priliku da dopremo do svih mladih entuzijasta koji su voljni raditi s nama, učiti i stjecati nova iskustva. Gledajte na ovo kao na priliku da u životopis stavite još jednu sjajnu točku, a to je rad na najvećem domaćem Android portalu. Stoga, ako vas interesira pisanje članaka, vijesti, recenzija i svega ostaloga vezanoga uz Android, slobodno se javite, tu smo! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)