Recenzija: Evernote

Kada govorimo o produktivnosti i organizaciji malo koja aplikacija zaslužuje toliko pažnje kao Evernote. Ključne značajke koje nudi su jednostavan dizajn u kojem se lako snalaziti, dok istovremeno sadrži pregršt mogućnosti upravljanja tekstom. Za više detalja vas pozivamo da pročitate našu recenziju i saznate zašto je Evernote jedna od najboljih aplikacija koja se može naći na vašem Android uređaju.

Evernote Logo

Čemu točno služi?

Općenito, Evernote je program koji nam omogućava zapisivanje i spremanje bilješki u obliku teksta, fotografije ili zvuka. Njima je moguće pristupiti bilo gdje s uvjetom da imate pristup Internetu. Tako postoji Evernote za osobna računala i sve mobilne uređaje s Android, iOS, Windows ili BlackBerry operativnim sustavima, a može mu se pristupiti i preko samog pretraživača. Recepti iz časopisa, popis za kupovinu, stvari koje morate obaviti, odlična ideja za poslovni projekt ili broj telefona zgodne cure zažvrljan na komadiću papira, sve su to stvari koje možete zapisati ili fotografirati u aplikaciji. Naravno, nije za očekivati kako ćemo nataknuti naočale i započeti svoj novi roman baš u Evernoteu, no za kraće tekstove je savršeno prikladan.

Sve na jednom mjestu

U recenziji ćemo se ipak zadržati na Evernoteu za Android čija je osnovna verzija besplatna i nosi popriličan broj mogućnosti. Za početak korištenja potrebno je napraviti svoj korisnički račun koji se registrira putem bilo koje e-mail adrese. Korisničko sučelje je jednostavno dizajnirano sa sivom i bijelom podlogom, dok je akcentna boja zelena. Bilješke možete raspoređivati kako vam paše po kategorijama, a također možete pristupiti cjelovitom popisu. Na popisu su poredane onako kako su vremenski uređivane, a možete ih poredati i prema datumu izrade, naslovu, lokaciji na kojoj ste se nalazili kada ste ih stvorili ili kategoriji. Za uređivanje teksta postoje opcije podebljavanja, podcrtavanja, označavanja markerom, automatsko postavljanja rednog broja i mnoge druge.

Svakoj bilješki možete dodati fotografiju, zvukovnu ili druge oblike datoteke, tekst koji ste napisali na ekranu uređaja ili jednostavno postaviti alarm kako bi vas podsjetio na ono što ste napisali u bilješki. Mnogo nas zapisuje stvari koje mora zapamtiti i paničari kada izgubi svoju bilježnicu sa popisima, a najveća prednost Evernotea jest što je dostupan češće nego olovka i komad papira, a sve je uredno spremljeno na jednome mjestu i ne može se zagubiti.

Evernote 1

Pretraga ključnih riječi i Premium verzija

Kada se količina zapisanih misli, stihova, fotografija i recepata poveća, pretraga po ključnim riječima postaje neizostavna. Osim detaljno pretražene svake riječi, vjerojatno će vas iznenaditi što će se na popisu pronaći i pokoja fotografija – naime, Evernote skenira tekst na fotografijama i uključuje ga u svoje pretrage. Svaku bilješku možete označiti tagovima, pa i prema njima pretraživati. Što se tiče samog dijeljenja bilješki, možete ih slati drugim Evernote korisnicima putem maila ili zatražiti univerzalan link koji može vidjeti svatko. Tu je i chat opcija kojom se svaka stavka može komentirati između korisnika s kojima je podijeljena. Plaćena verzija Evernotea za Android mjesečno košta 5$, a godišnje 45$. Nudi nešto više mogućnosti, pa umjesto 60MB prostora za pohranu mjesečno dobijate 1GB. Mi smo Evernote koristili svakodnevno za dopisivanje tekstovnih stavaka i prostora nam nikada nije nedostajalo, pa pretpostavljamo da se ova opcija nudi za korisnike koji uploadaju veću količinu fotografija. Osim te prednosti, premium verzija nudi zaštitu aplikacije lozinkom i pristup listama kada nemate podatkovnu vezu. Mi smo svojim bilješkama standardno pristupali i kada nismo bili spojeni na Internet, pa nismo sigurni na što se točno ova stavka odnosi.

Evernote 2

Evernote verzija za računala vrlo je slična ovoj na Androidu, i jedina opcija koja nedostaje jest naglašavanje tražene riječi u tekstu ili fotografiji pri pretraživanju iste. Ovu aplikaciju smatramo jednom od najboljih ikada i zasigurno nije jedna od onih koje ćete instalirati, pokrenuti, i pobrisati.

[pb-app-box pname=’com.evernote’ name=’Evernote’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)