Recenzija: Cordy 2 za Android

Cordy 2 recenzija za Android

cordy 2

Platformeri su prisutni od samih začetaka gaming industrije i video igara, a svakako je riječ o žanru koji je obilježilo više kultnih naslova nego bilo koji drugi. Android kao platforma također nije zakinuta, a dodatna prednost je i to što ovakve igre uglavnom ne pate od klasičnih problema koji se javljaju uz igranje preko zaslona na dodir. Cordy 2 za Android nije iznimka, riječ je o nastavku jednako dobrog i uspješnog originalnog Cordya koji je izašao još davne 2011. Pogledajte što možete očekivati od trenutno ponajboljeg platformera na ovom OS-u.


DSC_0001 DSC_0002

Android igru Cordy 2 odigrali smo u potpunosti na mobitelu Sony Xperia Z3


Cordy 2 – Dobar platformer uvijek izaziva nostalgiju

Priča se vrti oko Cordya i Volta, dvojice robota koji su sletjeli na “Svijet 2” čiji su stanovnici u opasnosti zahvaljujući zlom Boogaloou i njegovim podanicima. Njihov cilj je sakupiti Zap Dropse koje ispuštaju Boogie Botsi, kreacije spomenutog zlikovca Boogalooa. Razine koje prolazite prilično su prostrane i pored glavnog puta koji vodi do cilja uvijek postoji odvojak u kojem se nalazi hrpa bodova ili skriveni Zap, tako da ćete level često i ponavljati ako baš želite osvojiti sve zvjezdice. Igra ukupno ima 53 razine raspoređene kroz tri različita svijeta, u kojima se mijenja vizualni stil kako bi se održala raznolikost, ali tek prvih šest možete odigrati besplatno te su oni više tu kao svojevrsni demo. Zapravo, četiri razine su dostupne odmah, a dodatne dvije možete kupiti za 500 bodova – jako zgodna pristup i ujedno dovoljno informacija da vidite sviđa li vam se igra ili ne.

Screenshot_2015-06-11-08-19-53 Screenshot_2015-06-11-08-19-58

Cordy 2 – Gameplay je zabavan od početka do kraja

Kako prolazite kroz razine, nailazite na pomoć od prijateljski raspoloženih robota koji će  i surađivati s vama, pa ćete tako na nekima moći letjeti dok će drugi služiti kao veliki magnet koji će vam omogućiti dolazak do mjesta do kojih inače ne biste mogli, možda zvuči zbunjujuće, no u donjem video gameplayu možete vidjeti detalje. Kontrole su dobre čak i ako igrate na zaslonu, jer virtualne tipke za lijevo i desno nisu u istoj ravnini, dok s desne strane imate samo tipku za skakanje uz koji se po potrebi pojavi i “action button”. Ipak, mi smo igru odlučili igrati s Dualshock 3 kontrolerom da upotpunimo doživljaj, i nismo pogriješili. Igra je odmah prepoznala kontroler i nije bilo potrebe za dodatnim podešavanjem, što je dodatni plus.

Screenshot_2015-06-11-08-20-34 Screenshot_2015-06-11-08-22-38

Ako želite “završiti” igru, morate izdvojiti 5 dolara

Iako je igra tehnički gledano free to play, na raspolaganju imate tek šest razina koje služe kao svojevrsni “demo” gdje ćete naučiti osnove igre, mehaniku, kontrole i premisu. Nakon što ih završite, ubrzo ćete shvatiti da vas od ostatka kvalitetnog gameplaya dijeli kojih 35 kuna, i ako želite u igri uživati onako kako su to zamislili developeri, neće vam preostati ništa drugo nego da je kupite. U ovome ne vidimo ništa loše, jer je šest razina i više nego dovoljno da shvatite sviđa li vam se igra ili ne. Pravim ljubiteljima platformera kao i starijim, nostalgičnim gamerima, pet dolara neće biti previše za ovakav naslov, ali mislimo da je cijena mogla biti i niža, unatoč tome što imaju čak 53 razine.

[pb-app-box pname=’com.silvertree.cordy2′ name=’Cordy 2′ theme=’light’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’com.silvertree.cordy’ name=’Cordy’ theme=’light’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’com.silvertree.cordysky’ name=’Cordy Sky’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)