Razer kao potencijalni kupac Android konzole Ouya

Razor otkupljuje Ouyu

kupuje

Razerovu periferiju ne treba previše predstavljati jer se radi o jednom od prvih izbora svakog gamera koji drži do sebe. Razer bismo mogli navesti kao jedinog pravog konkurenta Logitechu kada je u pitanju gaming periferija iako se neki možda neće složiti s nama. Ova kompanija se početkom godine bacila i u tržište mikro konzola sa svojim Forge TV, a čini se da imaju ozbiljnije planove za ovaj segment s obzirom na glasine o pregovorima s Ouyom. Podsjećamo, Ouya je Android mikro konzola koja nije ostvarila očekivani uspjeh iako se od nje mnogo očekivalo. Više detalja u nastavku.

Zbog loših rezultata u potrazi za novim partnerima

Unatoč ogromnom hypeu i jednoj od najuspješnijih kampanja na Kickstarteru, Ouyi nije pošlo za rukom ispuniti očekivanja. Manjak kvalitetnih naslova, polu-dovršen firmware i problemi s isporukom konzola samo su neki od razloga. Mnogi misle da je zapravo cijela niša promašena, s obzirom da se radi o uređaju koji sjeda negdje između običnih konzola i mobilnih operacijskih sustava, pa kao takav ne nudi ništa konkretno ili posebno. Sve ovo nagomilalo se u posljednih pola godine do te mjere da je kompanija potražila spas u prodaji, a s Razerom su navodno već debelo u pregovorima. Iz Razera odbijaju komentirati.

razer-forge_01
Razer Forge TV mikro konzola

Ouya postiže tržišnu cijenu od 10 milijuna dolara

S obzirom na Forge TV koji je u cijeloj priči vrlo sličan projekt Ouyi, logično je da Razer želi pristup naslovima od kojih su neki i ekskluzive, pa ulaganje donekle ima smisla iako nam se cijena čini prenapuhanom. Ponavljamo, Ouya je na Kickstarteru skupila osam milijuna dolara unatoč tome što je cilj bio samo 900.000 dolara, a cijeli projekt je debelo podbacio zbog lošeg marketinga, slabih prodajnih rezultata i manjka kvalitetnih naslova. Možda Razer uspije nešto promijeniti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)