Prvi Moto uređaji pod Lenovo brandom: Moto G4 i Moto G4 Plus

Predstavljena su prva dva mobitela pod Lenovo Moto brandom, uređaji koji su zamišljeni kao nasljednici Motoroline Moto G serije treće generacije: Moto G4 i Moto G4 Plus. Pošto su ovo prvi Moto mobiteli koje potpisuje Lenovo, naravno da su stavljeni pod povećalo. Pogledajmo što možemo očekivati.

Lenovo Moto G4

Moto G4 donosi brojna poboljšanja u odnosu na prethodne modele. Primjerice, zaslon je za 0,5 inča veći nego na G3 modelu tako da sada iznosi 5,5 inča, dok je čipset nadograđen na Snapdragon 617 uz 2GB RAM-a i 16 ili 32GB prostora za pohranu. Baterija je prilično velika (3000 mAh) i trebala bi osigurati pristojnu autonomiju. Kamera je s druge strane prilično slična onoj na prethodnoj generaciji te ima 13MP. Nažalost, ovaj model nema čitač otiska prsta. Detaljnije specifikacije pogledajte na GSM Areni.

lenovo moto g4

Lenovo Moto G4 Plus

Iako vjerojatno mislite da se riječ “Plus” odnosi na veći zaslon, to nije slučaj. Slično kao što je bilo s “Turbo” modelima, tako i Plus donosi bolje performanse, dok je zaslon isti kao i na G4 modelu, odnosno, broji 5.5 inča. U odnosu na prethodnu generaciju, ovaj uređaj osim većeg ekrana ima i duplo snažniji Snapdragon čipset, kameru te memoriju. Zahvaljujući tome, Moto G4 Plus se smjestio u sam vrh srednjeg cjenovnog ranga. Što se tiče softvera, očekivano ga pokreće Marshmallow, dok za razliku od običnog G4 dodatno ima i čitač otiska prsta smješten ispod zaslona. Kamera broji 16MP te je karakterizira popularni hibridni autofokus (laser + phase detection), a senzor je OmniVision PureCell Plus sa 1.3µm pikselima smještenima iza f/2.0 otvora. Prednja kamera ima 5MP i širokokutnu leću koja pokriva 84 stupnja. Detaljnije specifikacije pogledajte na GSM Areni.

lenovo moto g4 plus

Izvor: GSMArena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)