Project Aura – nastavak Google Glass priče

google glass

Google Glass nije doživio komercijalni uspjeh kakav se možda očekivao, no to ne znači da je projekt kao takav završen. Nastavlja se pod kodnim imenom Project Aura i predstavlja novi pristup čitavoj ideji nosive tehnologije i kako će ju Google aplicirati na stvarnom tržištu u skoro vrijeme. Projekt je navodno službeno započet još u ljeto ove godine kao potrebni reset Google Glass projekta, uz suradnju nekoliko dodatnih tvrtki.


Google je zaposlio više ljudi iz tvrtke Lab126, Amazonovog odjela za dizajniranje i softversku obradu potrošačke elektronike poput mobitela i tableta pod okriljem usluga koje podržavaju. Ovime se dodatno širi potencijal nosivih naočala kao korisnog svakodnevnog predmeta, kao i ostalih nosivih proizvoda koji bi svojim funkcijama mogli olakšati ili poboljšati digitalni život u pokretu. Novoosnovana grupa će ostati pod menadžmentom Googlea, čime se omogućuje i dodatna suradnja sa sličnim inovativnim projektima poput Project Soli koji omogućava korištenje jednostavnih gesti za kontrolu uređaja (npr. trljanje prstiju), kao i Cardboard, „komad kartona“ koji obični pametni telefon pretvori u uređaj za virtualnu stvarnost.

Google Glass nije moguće kupiti od sredine 2015. godine

Problemi vezani za narušavanje privatnosti, visoku cijenu i slabu raspoloživost rezultirali su ukidanjem javno raspoloživog modela po cijeni od $1500 sredinom 2015. godine, iako su određena poslovna rješenja moguća. Nakon početnog oduševljenja i vrlo intenzivnog marketinga, cijeli je projekt naglo pao u zaborav.

S projektom Aura Google nastoji dovršiti projekt i kreirati komercijalno privlačno rješenje. Inovativna rješenja slična Google Glassu zahtijevaju određeni duži period adaptacije tržišta te postoji puno slučajeva u prošlosti gdje su proizvodi jednostavno bili previše napredni za vlastito dobro. Pretpostavljamo da je to slučaj i sa Google Glassom, odnosno novoformiranim projektom pod imenom Aura i s uzbuđenjem očekujemo prve službene vijesti i eventualno predstavljanje projekta javnosti.

Izvor: BusinessInsider.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)