Dolphin Zero – privatnost i internet?

U moru internet preglednika za Android vrlo malo je onih koji se po nečemu ističu. Dolphin Browser pokazao se kao dobra alternativa ponekad sporom Chromeu i default Android pregledniku, ali Dolphin Zero cilja na nešto sasvim drugo – isključivo na privatnost.

dolphin zero featured

Prije par sati na Trgovini Play pojavio se Dolphin Zero – Android internet preglednik s dobrim namjerama čuvanja vaše privatnosti. Razvojni tim ga je predstavio kao “Snapchat među preglednicima”, što je sasvim prikladan opis. Ovaj Android preglednik došao je kao naručen u vrijeme kada se na internetu prati svaki vaš korak, i kada vladine agencije neke sasvim treće zemlje o vama i vašim prljavim fetišima znaju više nego vaši prijatelji i partneri. Evo što Dolphin Zero može brisati s uređaja:

  • povijest pretraživanja
  • lozinke
  • cache
  • unesene podatke
  • adresar i kontakte
  • kolačiće
  • informacije o lokaciji

 

zero2 zero3scr1

Ovaj preglednik također ima ugrađenu funkciju do-not-track te koristi pretraživač usmjeren na privatnost, DuckDuckGo, kao predloženi pretraživač. Razloga za korištenje Dolphina Zero je mnogo. Možda dijelite uređaj s nekim i ne želite ostavljati povijest iza sebe. Možda ste paranoični pa mislite da vas špijunira NSA, ili možda jednostavno volite koristiti mobitel za gledanje pornografije. Na kraju krajeva, možda ste samo lijeni da za određena pretraživanja odlazite u incognito ili brišete povijest, pa želite pretraživač koji je konstantno u privatnom načinu rada. Dolphin Zero dijeli rendering UI i ostale značajke s Dolphin Browserom, tako da je fluidan i brz način rada zagarantiran. Stoga, ako držite do svoje privatnosti, predlažemo da preuzmete ovaj odličan preglednik. Treba li napomenuti i da je besplatan?

[pb-app-box pname=’com.dolphin.browser.zero’ name=’Dolphin Zero’ theme=’dark’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)