Prisma stigla i na Android

Foto-filter aplikacije uživaju veliku popularnost, a među jednima od najpopularnijih je svakako dosadašnja iOS eksluziva – Prisma. S obzirom da je u kratkom roku stekla ogroman broj fanova i korisnika, developeri su potaknuti uspjehom na Appleovoj platformi aplikaciju odlučili predstaviti i na Androidu.

Aplikacija se na Androidu zapravo pojavila još prošlog tjedna, no bila je u beta fazi i dostupna samo putem registracije na službenoj web stranici i to odabranoj skupini korisnika, stoga je vrlo malo ljudi zapravo moglo isprobati aplikaciju. Međutim, kao i na iOS-u, osnovni koncept Prisma je prilično jednostavan i ne radi se o nečemu što do sada nije već isprobano, no aplikacija pretvaranje običnih fotografija u prava mala umjetnička djela odrađuje vrlo kvalitetno stoga njezina popularnost nije bezrazložna.

Umjetnički filteri koji fotografiju pretvaraju u sliku

Prisma je za iOS preuzeta preko 10.6 milijuna puta, a ima oko 1.55 milijuna aktivnih korisnika, prenosi The Next Web. Ni start koji je Prisma za Android imala od inicijalnog lansiranja nije loš, no bilo je korisnika koji su se žalili da nema “save” funkcije kao na iOS-u te da “Save artworks automatically” ne radi. Unatoč prigovorima, aplikacija već ima solidne ocjene i broj preuzimanja te se smatra ozbiljnim konkurentom ostalim aplikacijama slične vrste. Prismu možete preuzeti na Trgovini Play.