Pretvorite mobitel u gamepad

Korisnik na stranici XDA Developers, blueqnx, nedavno je lansirao Android aplikaciju zvanu Mobile Gamepad pomoću koje možete pretvoriti bilo koji Android smartphone u igraći kontroler za Windows.

Ako ne želite kupiti gamepad, ili vam jednostavno više odgovara koristiti vaš mobilni uređaj, ovo je aplikacija za vas. Spajajući se na server aplikaciju na kompjuteru Android korisnika, Mobile Gamepad aplikacija pretvara vaš smartphone u igraći kontroler s mnoštvom opcija. Po želji korisnika, aplikacija može koristiti virtualne tipke ili geste ruku. Tu je i detektor pokreta koji koristi brzinometar vašeg mobitela kako bi vam omogućio igranje igri poput letećih simulacija ili utrka.

 

unnamedunnamed1

 

Mobile gamepad pruža korisnicima virtualni d-pad te tipke u obliku trokuta, kruga, četverokuta i slova X, poput onih na PlayStation kontrolerima. Unutar aplikacije, svaka igra ima svoj profil sa svojim vlastitim kontrolama. Za one čiji je LCD TV spojen na računalo u drugoj sobi, aplikacija dozvoljava djelomično daljinsko upravljanje vašim računalom – može pokrenuti igru sa svoje liste, kao i podesiti jačinu Windows zvuka.

Trenutno, aplikacija je u stanju emulirati i kretnje i klikanje kompjuterskog miša, no autor aplikacije navodi kako je taj dio još u eksperimentalnoj fazi i očekuje poboljšanja. Neki od budućih dodataka aplikaciji bi mogli biti Bluetooth povezivanje kao i glasovna navigacija. Pratite službeni thread na XDA Developers forumu kako biste bili u tijeku s novostima i ažuriranjima.

[pb-app-box pname=’com.mmh.mobilegamepad’ name=’Mobile Gamepad – BETA’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)