Preporuka aplikacija za ljetni odmor

Aplikacije za ljetovanje

Pomalo razmišljate o pripremama za ljetni odmor? Uz sve ostale nužne potrepštine i rezanje figure, često zaboravljamo adekvatno pripremiti svoje mobitele i tablete pa smo odlučili doskočiti ovom problemu u sklopu početka sezone, a za vas donosimo naš izbor aplikacija vezanih uz navigaciju, čitanje knjiga, vremensku prognozu te, naravno, neizbježnih igara, krenimo!


Tražite idelanu i besplatnu navigaciju? Provjerite Maps.Me!

besplatna navigacija za androidUz odličnu Google Maps navigaciju moramo priznati da se nije lako izgubiti, no u određenim mjestima Hrvatske podatkovni signal zna predstaviti problem. Ukoliko želite biti sigurni, opremite se dobrom alternativom pod imenom Maps.Me. Ova aplikacija je besplatna te nudi detaljne mape uz jednostavno korištenje. Ono što je najbitnije je to da ne treba pristup internetu da svoj posao odradi konkretno, što vas može spasiti neugodne situacije ako podatkovni signal jednostavno ne dopire do vas.

[pb-app-box pname=’com.mapswithme.maps.pro’ name=’MAPS.ME –Offline Map & Routing’ theme=’light’ lang=’en’]


Za “weatherfreakove” predlažemo AccuWeather

2

Svjedoci smo pomalo podivljale klime u našim krajevima, a i šire, što znači da neće baš svaki ljetni dan biti idilično sunčan i prevruć. Kako biste bili u toku s vremenskom prognozom u pokretu te da se ne odlučite unajmiti bicikl i napraviti đir oko Paga baš kada padne kiša, instalirajte AccuWeather, renomiranu aplikaciju za vremensku prognozu. Postoji mnogo drugih aplikacija koje više-manje rade istu stvar, no smatramo da je AccuWeather najstabilnija te oku najugodnija varijanta. Tu su i napredne mogućnosti poput dvosatnog predviđanja vremena za točno specificiranu adresu, grafovi temperature po satima u danu te danima u tjednu i mnogo više.

Ukoliko želite strogo lokaliziranu i vrlo jednostavnu aplikaciju za prognozu, preporučujemo HR Vrijeme, aplikaciju koja svoje podatke vuče iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Obije aplikacije u prilogu:

[pb-app-box pname=’com.accuweather.android’ name=’AccuWeather’ theme=’discover’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’hr.mmatasic.hrvrijeme’ name=’HR Vrijeme’ theme=’discover’ lang=’en’]


Gdje spremiti sve te silne fotke i video uratke? Na DropBox, naravno

3Svako ljetovanje je posebno i uvijek se puno slika i snima. Kako biste bezbrižno uživali u svom odmoru bez razmišljanja o tome hoće li vaše fotke ostati negdje na sigurnom mjestu (tko još ne razmišlja o upadanju mobitela u slano more), preporučujemo konfiguraciju Dropbox računa. Ovaj dobro poznati cloud servis nudi jednu zgodnu pogodnost u obliku automatskog uploada svih slika iz vaše Camera mape, dakle onih slika koje ste ulovili svojom kamerom, na svoje servere pod vašim kredencijalima. Između svih drugih alternativa smatramo da je Dropboxova izvedba najpouzdanija i dovoljno fleksibilna za korištenje na bilo kojoj drugoj platformi. Ovisno o modelu pretplate na kojem ste, možete odrediti želite li da se slike uploadaju putem podatkovne veze ili isključivo putem Wi-Fi veze kad ista postane raspoloživa.

[pb-app-box pname=’com.dropbox.android’ name=’Dropbox’ theme=’discover’ lang=’en’]


PowerAmp je naš izbor kada je u pitanju slušanje glazbe

4Vjerujemo da već imate svog osobnog favorita što se tiče aplikacija za slušanje glazbe, no za one koji još nemaju, preporučujemo Poweramp. S podrškom za brdo formata glazbe, ekvilajzerom, različitim stupnjevima prijelaza između pjesama, odličnim vizualnim identitetom, Poweramp zasluženo drži naslov jedne od najboljih aplikacija za glazbu na Androidu. Tu je i opcija za postavljanje vlastitih tema od kojih velika većina ima čist i jasan dizajn, bez nepotrebnih i zgužvanih tipki. Puna verzija Powerampa stoji $3.99. Ukoliko želite besplatnu alternativu, moramo preporučiti nedavno obnovljenu Play Music aplikaciju koja je u trenutačnom obliku konačno pokazala da i Google može imati solidnu aplikaciju za slušanje glazbe. Za one manje zahtjevne bit će sasvim dostatna. Svoju glazbu možete prebaciti na SD karticu te će obje gore navedene aplikacije automatski prepoznati mapu i pripremiti playlistu vama na preslušavanje.

[pb-app-box pname=’com.maxmpz.audioplayer’ name=’Poweramp Music Player (Trial)’ theme=’discover’ lang=’en’]


Furate mobitel na plažu i planirate čitati e-knjige?

Elektronicke knjigeČitanje knjiga je još jedna česta aktivnost koja ide ruku uz ruku sa sunčanjem. Ako ste pažljivi sa svojim papirnatim knjigama, ne morate odustati od čitanja, možete svoju kolekciju ponijeti sa sobom u mobitelu. Amazon Kindle je jedan od najpopularnijih rješenja za ljude koji svoje knjige preferiraju u digitalnom obliku i unatoč tome što na svom mobitelu nemate e-ink ekran i ostale pogodnosti koje klasični Kindle čitač nosi sa sobom, uslugu možete koristiti i na mobitelu. Instalacijom aplikacije i prijavom u svoj račun možete pristupiti svim svojim kupljenim knjigama ili ih možete kabelom prebaciti sa računala u slučaju da vam to više odgovara. Za one neodlučne imamo rješenje u obliku Wattpad aplikacije, koja pred vas stavlja tisuće besplatnih priča, knjiga te literature u izradi. Možete tražiti nove uratke po žanrovima, a osobito nam se sviđa sustav preporuke, čije ćete prednosti iskusiti nakon nekog vremena čitanja. Sustav će pokušati dostaviti vama potencijalno zanimljivo štivo, a iz našeg iskustva znamo da to jako dobro funkcionira. Ukoliko ste ljubitelj digitalnih stripova, preporučujemo Perfect Viewer, aplikaciju koja podržava sve često korištene formate za distribuciju digitalnih stripova te dolazi sa funkcionalnostima koje će vam olakšati čitanje, osobito ako imate nešto manji ekran na mobitelu.

[pb-app-box pname=’com.amazon.kindle’ name=’Amazon Kindle’ theme=’discover’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’wp.wattpad’ name=’Wattpad – Free Books & Stories’ theme=’discover’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’com.rookiestudio.perfectviewer’ name=’Perfect Viewer’ theme=’discover’ lang=’en’]


Na stranu “dosadne” aplikacije, idemo na igre

One finger death punch

Ako nas pratite duže vrijeme znate da se obožavamo igrati na mobitelima, što se neće promijeniti ni na 30°C, no zbog povišenih temperatura preporučili bismo ipak nešto jednostavnije. Za početak, nezaobilazni One Finger Death Punch je igra koja bi vam mogla ukrasti nešto više vremena od vašeg ljetovanja nego što biste htjeli, no dok se sunčate i grabite novi ten ionako ćete teško naći nešto produktivnije za raditi. Svojom brzom i dinamičnom mehanikom, One Finger Death Punch je jako zarazna i vrlo posebna igra koju morate probati. Lika kontrolirate klikanjem na lijevu i desnu stranu ekrana, pri čemu ćete nizati udarce u lijevo i desno dokle god možete. Za nešto mirnije čitatelje kojima vrućina neće ugasiti stratega u srcu preporučujemo Kingdom Rush, hit igru koju smo detaljno obradili u recenziji. Radi se o simpatičnoj tower defense igri kojoj su glavni aduti ispoliranost te sveopća igrivost zbog odličnog balansa vaših jedinica i neprijatelja – upravo ono što treba za jednu kvalitetnu tower defense igru. Ukoliko tražite još alternativa, bacite oko na našu listu najboljih Android igara prošle godine, gdje ćete sigurno naći nešto za svoj gušt.

[pb-app-box pname=’com.mobirix.onepunch’ name=’One Finger Death Punch’ theme=’discover’ lang=’en’]

[pb-app-box pname=’com.ironhidegames.android.kingdomrushfrontiers’ name=’Kingdom Rush Frontiers’ theme=’discover’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)