Potvrđeno je: Sonyjeva Z serija se gasi

Sony xperia X

Kako je Sony na MWC-u najavio i predstavio novu Xperia X seriju ranije ovoga tjedna, počele su se pojavljivati glasine da će ovim potezom Sony poslati dosadašnju flagship Z seriju u mirovinu. Iako početkom tjedna nije bilo službenih izjava od strane japanske kompanije, danas je ipak potvrđeno: Xperia Z serija se gasi.

xperia X serija

Sumnje su se pojavile nakon što je AndroidPit objavio kako je menadžer za jugoistočni mediteran, Augusto Zumbo, izjavio da je kompanija odlučila provesti “tihi rebranding i Z serije pretvoriti u X seriju”, na taj način kreirajući novu liniju flagship uređaja. Izjava je povučena pod objašnjenjem da je Zumbo “slučajno” otkrio buduće planove kompanije. Nakon toga je Sony Mobile Germany na svojem Facebook profilu odgovorila na komentar jedne djevojke koja je tražila Xperiju Z6. U odgovoru je pisalo kako “od Z6 ne bude ništa te da je Xperia X serija novi koncept koji će još bolje zadovoljiti kupce.” Sličan komentar ostavio je na svojem fanpageu i Sony Mobile Poland tim.

Xperia Z linija proizvoda došla je do svojeg vrhunca – Xperia X serija predstavlja novo poglavlje i evoluciju naše strategije. Iako je Z serija ciljala na donošenje najboljega od Sonyjeve napredne tehnologije u mobilne uređaje, X serija će se bazirati na pametnom, adaptivnom iskustvu koje će uključivati kameru, bateriju, performanse te dizajn softvera i hardvera.

Za kraj, japanski Engadget prenosi da je Ito Hiroshi, direktor globalnog planiranja proizvoda Sony Mobilea, potvrdio kako će “Z5 biti posljednji uređaj Z serije”.

Xperia X serija nastavlja gdje je Z serija stala

Imajući na umu da je Z serija prije svega održala popularnost kompaktnih uređaja kroz svoje moćne compact mobitele, nadamo se da će Z serija također uvesti nove trendove i novitete. Prije svega, želimo da se Sony konačno pozabavi softverom kao najslabijom točkom ovih inače odličnih mobitela, gdje prvenstveno mislimo na kameru i loše performanse moćnih senzora koji su uvijek bili zakraćeni osrednjim softverom. Za kraj, pogledajte kratku prezentaciju novih uređaja iz Sony Xperia X serije:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)