Pokemon GO gubi aktivne igrače

pokemon go za android

Pokemon GO još uvijek privlači pažnju, ali možemo primijetiti da se hype lagano stišava. Ako nas pitate – bilo je i vrijeme. Kako igra dobiva sve manje pažnje u medijima, pojavljuju se određene statistike koje joj također ne idu u korist. Kompanija za analize Apptopium bila je prva koja je objavila nekoliko zanimljivih grafikona, od kojih jedan jasno pokazuje kako Pokemon GO ima sve manje aktivnih igrača.

pokemon go aktivni igrači

Analiza Appotpije pokazuje najveći broj igrača oko sredine srpnja kada je iznosio 45 milijuna, što je bilo neposredno nakon lansiranja igre. Od tada pa do danas broj aktivnih igrača nastavlja padati, no i dalje je na oko vrlo visokih 30 milijuna. Međutim, ovo nisu baš sjajne vijesti za Ninantic iako većina kompanija kao relevantne pokazatelje koristi broj aktivnih korisnika u mjesecu, a ne u jednome danu, s obzirom da je vrlo teško korisnike dovoljno zaintrigirati da aplikaciju pale i koriste na dnevnoj bazi.

Kakve su dugoročne prognoze?

S obzirom da je igra na tržištu tek mjesec dana, teško je znati dugoročne prognoze. Unatoč padu od kojih 15 milijuna korisnika, Pokemon GO je i dalje broj jedan besplatna igra na Trgovini Play te broj dva besplatna igra na Appleovom App Store (11. na ukupnom poretku). Doduše, igra još nije lansirana u svim krajevima svijeta, gdje će svakako pridobiti određeni broj novih korisnika nakon što bude. Ovako rapidan pad korisnika mogao bi označavati i to da igra brzo dosadi ili joj fali sadržaja koji bi zadržao korisnike, ali o tome ćemo više krajem godine kada ćemo imati konkretnije podatke.