Počelo je – Droid.hr u Star Wars duhu!

Ovih se dana širom svijeta pa tako i u Hrvatskoj, prikazala službena svjetska premijera Star Wars: Episode VII The Force Awakens. O samom filmu nema puno smisla govoriti, dovoljno je reći kako se radi o sedmom nastavku ove fantastične svemirske sage, a upravo vam droid.hr donosi nove poslastice koje su uslijedile samoj premijeri.

star wars force awakens

Cinebond

Na premijeri, koja se održala u Cineplexx kinu City Centar one East u Zagrebu, s filmom Star Wars: Episode VII The Force Awakens lansirana je i aplikacija Cinebond. Cilj ove vrlo jednostavne i zabavne mobilne aplikacije je nadopuniti omiljenu razonodu mnogih, povezati ljude i olakšati im pronalazak društva za kino po samom odabiru filma kojeg bi korisnik htio pogledati u obližnjem kinu te kriteriju lokacije. Aplikacija korisniku prikazuje popis filmova koji trenutno igraju u kinima, a odabirom onih koje želi gledati, aplikacija prikaže profile ostalih korisnika u blizini koji žele gledati iste filmove. Nakon obostranog „dijeljenja kokice“, dolazi do spajanja korisnika. Također, korisnici koristeći aplikaciju mogu ostvariti i razne popuste na kino ulaznice, piće ili hranu, a na hrvatskom tržištu partneri aplikacije trenutno su Cineplexx kina u Zagrebu i Splitu. Cinebond aplikacija je službeno dostupna na Google Play Storeu.

cinebond aplikacija

Google i Disney donose odlično Star Wars iskustvo

Uz Cinebond, isprobali smo i Googleovu Star Wars igru koja vaš smartphone pretvara u svjetlosnu sablju. Google i Disney su već neko vrijeme usko surađivali oko promocije najnovijeg nastavka ove svemirske sage. Prvo je krenulo s integracijom Star Warsa u različite Google aplikacije, poput Gmaila, Google Mapsa i YouTubea, u kojima se prikazuju različiti elementi iz Star Wars svijeta pa vam tako YouTube player može izgledati kao oštrica Darth Vaderova mača, dok vam se na Gmailu mogu izmjenjivati slike imperijalnih Zvjezdanih razarača. Međutim, na sam dan premijere, Google i Disney su odlučili otići korak dalje i svoje korisnike počastiti Star Wars igrom – i to u Google Chrome pregledniku. Kako bi isprobali ovu genijalnu igru, potrebni su vam smartphone s Google Chrome preglednikom, računalo te dobra internetska veza. Sve počinje time da na vašem mobitelu posjetite ovu adresu  gdje dobivate unikatan kod za spajanje mobitela i računala te vam se nakon kratke kalibracije pojavi balčak svjetlosne sablje s plavim gumbom.

Igra vas stavlja u prvo lice neimenovanog jedi viteza koji pokušava pobjeći sa Star Destroyera. U principu sve što trebate je mahati svojim smartphoneom po zraku i odbijati izboje horde jurišnika Prvoga Reda iz blastera. Uz malo vježbe, vrlo brzo ćete doći do hangara s brodovima i pobjeći.

https://youtu.be/LPd0w3pVQVI

Uz nju, donosimo vam i dvije najnovije Star Wars igre za Android.

Star Wars: Uprising

Igra Star Wars: Uprising nedavno je objavljena i zapravo je spona između Epizode VI i Epizode VII. Ovom fenomenalnom akcijskom igrom ući ćete u priču prije samog odlaska u kino (ako još niste), koja ima i mogućnost ko-operativnog igranja. Uz to, zabavit ćete se izvršavanjem zadataka, prelaskom nivoa, nadograđivanjem lika, učenjem novih Jedi sposobnosti i borbom protiv Galaktičkog Carstva.

Star Wars: Galaxy of Heroes

Tu je i Star Wars: Galaxy of Heroes, RPG igra na poteze koja sadrži preko 60 likova iz bogate povijesti Star Wars serijala. Likove možete unaprijeđivati, skupljati, boriti se s njima, kao i kreirati vlastite moćne timove, a sve se misije odigravaju na različitim Star Wars lokacijama. Igra je također besplatna.

Star Wars službena aplikacija

A za potpun doživljaj, ukoliko ga još nemate, tu je službena mobilna aplikacija Star Wars s kojom ćete moći izravno sa svog pametnog telefona pristupiti sadržaju njihove stranice i baze podataka. To uključuje obavijesti sa službenim Star Wars vijestima, pristup animiranim GIF-ovima, audio i video sadržaju, najavama događanja, kao i povezanosti s društvenim mrežama.

Osobno nam se svidjelo odbrojavanje dana do premijere Epizode VII, kao i Force Trainer aplikacija za padawane. Aplikaciju je moguće i personalizirati odabirom svijetle ili tamne strane, a moguće je i uključiti geolokacijske usluge za prikaz trenutne temperature, koju će aplikacija povezati s nekim od planeta Star Wars sustava.

Što više reći nego: dopustite Sili da vas vodi i uživajte u novom nastavku serijala Star Wars!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)