Pet cool aplikacija kojih nema na Google Play

Odlične APK kojih nema na Google Play

Većina korisnika instalira aplikacije koje se nalaze samo na Google Play, međutim, izbor je puno veći od toga. Pogledajte što to nećete pronaći u Googleovoj službenoj “trgovini”, te koji su to drugi sigurni izvori aplikacija.

amazon app store

WhatsApp+

Ako puno komunicirate putem WhatsAppa, ova aplikacija mogla bi vam biti posebno zanimljiva. Radi se o modificiranoj verziji originalne aplikacije koja, uz standardne funkcije, pruža i neke dodatne. Tako primjerice možete promijeniti veličinu datoteke koju šaljete, poslati slike u punoj rezoluciji, sakriti status veze, poslati glazbene datoteke, koristiti veći broj emotikona te mijenjati teme i ikone. Aplikaciju možete preuzeti sa službene stranice.

TubeMate Youtube Downloader

Ako ponekad želite “skinuti” Youtube video na mobitel, TubeMate može vam pomoći u tome. Odabrani video možete preuzeti i u 1080p formatu (ako ga ima u toj verziji), te se on zatim pohranjuje u galeriju mobitela. Aplikacija je prilično jednostavna, međutim, određeni korisnici se žale na učestalo rušenje i blokiranje, iako velikoj većini radi bez problema. TubeMate možete besplatno preuzeti na Amazonu.

XBMC

Ako niste nikad čuli za XBMC, radi se o Xbox Media Centru, open source aplikaciji koja objedinjuje stotine različitih izvora filmova i serija s interneta na jednom mjestu. Aplikacija je dostupna za desktop operacijske sustave, ali i za Android, stoga će vam njezino instaliranje na tabletu ili mobitelu omogućiti besplatno gledanje omiljenih filmova i serija. Kako se radi o open sourceu, streamovi i sadržaj ponekad su pravi “nered”, ali jednom kad nađete omiljene, kvalitetne kanale, možete očekivati stabilan rad. APK možete preuzeti sa službene stranice (klik na ARM link ispod zelenog droida).

Gravity Box

Aplikacije za personalizaciju mobitela uvijek su aktualne, a Gravity Box jedna je od takvih aplikacija koju nećete pronaći na Google Play. Doduše, trebate rootan mobitel i Xposed installer, ali sve to vrijedno je truda jer Gravity Box omogućava modificiranje statusne trake, zaključanog zaslona i obavijesti. Iako je namijenjen naprednijim korisnicima, sučelje je intuitivno i lako se snaći u njemu. Napomena: verzija 4.4 KitKat nije podržana. Gravity Box preuzmite s XDA Foruma.

LMT Launcher

 Vrlo zanimljiv launcher koji ne zahtijeva root pristup, a pretvara menu u “lepezu” u koju osim standardnih prečica možete staviti i aplikacije, a pokazuje i sat, postotak baterije, i nekoliko ostalih informacija. Kako bi mu pristupili, koristite gestu, odnosno povučete prstom s bilo koje pozicije na ekranu prema centru. Menu se može personalizirati u smislu dodavanja vlastitih prečica. LMT Launcher preuzmite s XDA Developers foruma.

Napomenta: kako bi instalirali APK datoteke koje su preuzete s foruma ili ostalih web stranica, morate omogućiti instalaciju iz nepoznatih izvora, što možete učiniti ako odete na Postavke -> Sigurnost  i stavite kvačicu pored “Nepoznati izvori”.

Više aplikacija možete potražiti u popularnim “trgovinama” kao što su Aptoide i Amazon App Store (oboje su provjereni i sigurni izvori). Amazon App Store također svakodnevno potpuno besplatno nudi jednu aplikaciju koja se inače plaća, stoga ga definitivno vrijedi redovito posjećivati. Amazon App Store možete preuzeti ovdje u obliku APK datoteke, te ju zatim instalirati na mobitel ili tablet.

Za kraj, možemo preporučiti i instalaciju APK Downloader, programa koji spriječava automatsku instalaciju aplikacija s Google Play, već ih preuzima kao APK datoteke koje zatim možete kasnije sami instalirati.

[pb-app-box pname=’apk.downloader’ name=’Apk Downloader’ theme=’light’ lang=’en’]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)