Pametni telefoni pokretani Snapdragonom 835 dominiraju AnTuTu benchmark ljestvicama

snapdragon 835 benchmark

Kako to već inače ide, jedna od najpoznatijih benchmark aplikacija, AnTuTu, svakoga mjeseca objavljuje listu od deset najboljih pametnih telefona na temelju svojih benchmark rezultata, kao i zasebne liste za Android i iOS te one za globalno i kinesko tržište. Lista za lipanj posebno je zanimljiva jer na njoj dominiraju Android mobiteli, odnosno modeli pokretani moćnim Snapdragon 835 čipsetom. Ova platforma koristi 10nm tehnologiju, 35% je manja u odnosu na prethodnu generaciju te koristi 25% manje energije, što je čini štedljivijom i manje podložnom grijanju. Sudeći po rezultatima, također i u mnogočemu superiornom u odnosu na prošle Snapdragonove flagship chipsete.

snapdragon-835-antutu

AnTuTu ima dvije verzije službene ljestvice. Prva je ona na engleskoj verziji stranice, u koju nije uključeno kinesko tržište, dok su na kineskoj verziji stranice i mobiteli s toga tržišta. OnePlus 5 zauzeo je prvo mjesto na obje ljestvice, te ujedno postao prvi mobitel s rezultatom većim od 180.000, no iako je riječ o sjajnom mobitelu, ekipa s XDA foruma upozorava da kompanija vara na benchmarku, što je detaljno objašnjeno u njihovoj analizi. Ipak, s obzirom da ovaj uređaj u stopu prate HTC U11, ZTE Nubia Z17 te Xiaomi Mi 6, nije teško zaključiti da Snapdragon 835 dominira pa makar OnePlus i varao na benchmarku. Na kineskoj verziji benchmarka svih prvih pet mobitela ima upravo spomenuti chipset.

Nadolazeći uređaji sa Snapdragonom 835 budu izgurali Appleove perjanice još niže

Na mješovitoj globalnoj ljestvici u koju su uključeni i iOS uređaji, ali ne i oni za kinesko tržište, iPhone 7 Plus zauzeo je šesto mjesto, no zanimljivo da je na toj ljestvici još uvijek jedno mjesto ispred Galaxya S8+ (G9550). S druge strane, iPhone 7 nalazi se na devetom mjestu te je isto tako jedno mjesto ispred Galaxy S8 modela. Nadolazeći uređaji koji će koristiti 835 trebali bi se također pozicionirati na vrhu ljestvice, što će Appleove perjanice vjerojatno spustiti za koje mjesto niže, iako bi se dolaskom iPhonea 9 situacija mogla promijeniti u Appleovu korist.