Oculus Rift koristi ekran iz Notea 3

Malo koji zaljubljenik u tehnologiju ne zna za Oculus Rift. Iako je još uvijek u ranoj razvojnoj fazi, nedavno je predstavljena druga, nadograđena verzija development kita. Međutim, o svemu ovome ne bi ni pisali da ekipa iz iFixit nije otkrila nešto zanimljivo.

oculus rift galaxy note 3 panelRastavljanjem samog gadgeta otkriveno je kako se za prikaz slike koristi ni manje ni više nego zaslon iz Samsungovog phableta, Notea 3. Radi se dakle o 1080p, 5,7 inčnom super AMOLED zaslonu koji je overclockan na 75Hz, umjesto standardnih 60Hz. Iako će ova vijest neke od vas možda ostaviti ravnodušnima, moramo napomenuti i kako zaslon izgleda kako da je doslovno skinut s Notea 3, jer na sebi ima rupe za zvučnike, kameru i home, te čak i natpis “Samsung”. 

Ipak, ovo ne iznenađuje s obzirom da su Oculus i Samsung početkom godine potpisali sporazum o partnerstvu i razmjeni tehnologije. Ekipa iz Oculusa je na ovaj način zaobišla dvije najveće prepreke s kojima su se suretali: osigurati zaslon dovoljne gustoće piksela koji usput ima dovoljno visoku frekvenciju osvježavanja slike, a zaslon iz Notea 3 ispunjava oba uvjeta. Suradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo, jer se šuška kako Samsung radi na vlastitom sustavu za virtualnu stvarnost, Gear VR.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)