Novi član Shield serije: NVIDIA Shield Tablet

Nvidia se već okušala u segmentu prijenosnih igraćih konzola temeljenih na Androidu sa svojim originalnim Nvidia Shield uređajem koji je primio pomiješane reakcije, što zbog visoke cijene, što zbog nedostatka naslova koji bi u potpunosti iskorištavali njegove mogućnosti. Međutim, s Nvidia Shield Tabletom čini se da su željeli iskušati sigurniju strategiju.

Untitled-2

Na prvi pogled radi se o uređaju koji je vizualno vrlo sličan prvom Nvidijinom tabletu, Tegri Note 7, ali sličnosti završavaju upravo ovdje.  Nvidia Shield tablet nudi puno bolje specifikacije, te je naglasak kao i kod izvornog Shield uređaja stavljen na gaming, za što bi se prvenstveno trebala pobrinuti moćna Tegra K1. Ipak, Shield Tablet bi se mogao svidjeti i puno širem krugu korisnika upravo zbog toga što se može koristiti i kao običan tablet. Specifikacije:

  • 8” 1920 x 1200, IPS LCD
  • Tegra K1 at 2.2GHz, 192-core GPU
  • 2GB RAM
  • 5MP stražnja kamera, 5MP prednja kamera
  • 16/32GB interne memorije, proširivo do 128GB pomoću MicroSD kartice

 

Što se softvera tiče, tablet pokreće gotovo stock verzija Androida 4.4.2. kakvu možete vidjeti na Nexusu 7, što je dobro. Izmjene su gotovo neprimjetne, a uglavnom su orijentirane na stvari poput GameStreama, spajanja kontrolera, DirectStylusa 2 ili Shield Huba. Za puno pokazivanje potencijala Tegre K1, Nvidija se pobrinula da zajedno s tabletom pusti i 11 igara koje su optimizirane za K1 čip, a neki od naslova uključuju Half-Life 2, Portal i Trine 2 koji ćete već pronaći instaliran na uređaju.  

Izvor: androidcentral.com
Izvor: androidcentral.com

Sam tablet možete upotpuniti s dva first-party dodatka: Shield bežičnim kontrolerom i Shield Coverom. Nažalost, za oba dodatka ćete morat izdvojiti sveukupno 98 američkih dolara (oko 500 kn), što nije malo. Također nam nije jasno zašto gaming tablet ne dolazi u kompletu s kontrolerom nego se on mora kupovati zasebno, ali ekipa iz Nvidije valjda zna zašto. Kako god bilo, Nvidia je napravila odličan potez s predstavljanjem ovog uređaja. Trenutno je ovo najkompletnije rješenje za ozbiljne gamere koji redovito streamaju igre na servisima kao što je Twitch, ali i za one koji se nakon napornog dana žele opustiti uz pokoji kvalitetan naslov, a njih zasigurno neće faliti. Tablet možete prednaručiti po cijeni od 299 američkih dolara za 16GB Wi-Fi verziju, odnosno po cijeni od 399 dolara za 32GB Wi-Fi/LTE verziju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)