Novi Galaxy S7 će biti nešto posebno

galaxy s7 specifikacije

Tržište mobitela se gotovo svake godine protrese ulaskom nekog novog igrača na scenu. U proteklih nekoliko generacija kineski uređaji su prerasli iz neozbiljnih kopija u ozbiljne konkurente, nudeći iste ili jače kombinacije komponenti za drastično nižu cijenu. Kupci pomalo shvaćaju koliku ulogu u igri nosi snaga branda, što u jednu ruku uvjetuje i maksimalnu profitabilnu cijenu za kineske proizvođače. Nije lako ni predstavnicima premium marki poput Samsunga, LG-a ili Sonya jer je potrebno prilagoditi vlastitu gamu proizvoda da bi se održao stupanj isplativosti koji se dotad uživao iz perspektive kupaca. Obzirom na nagli porast popularnosti kineskih uređaja, Samsung je prvi javno obznanio da će njihov idući flagship uređaj doći s određenim inovacijama koje bi trebale privući nove kupce, ali i zadržati stare.


Nadolazeći Samsung Galaxy S7 će, očekivano, doći i sa boljim komponentama, od procesora i kamere do zaslona, ali su najavljena i određena poboljšanja u pogledu funkcionalnost, oko čega trenutno nema više detalja, bar tako prenosi Koreantimes.co.kr. Zanimljivo je ovakav pristup promatrati iz Appleove perspektive, koji još od predstavljanja prvog iPhonea i dalje ubire većinski dio profita u mobilnoj industriji uz minimalne modifikacije i prilagodbe uređaja potrebama tržišta.

Samsung Galaxy S7 dolazi iduće godine

Prema predviđanjima korejskih investicijskih kuća, predstavljanje Galaxya S7 očekujemo iduće godine u Barceloni, što ima smisla jer bi novi flagship definitivno utjecao na prodajne brojke Note 5 i Galaxy S6/S6 Edge uređaja koji se i dalje prodaju kao vruće kifle. Već objava Samsunga da se sprema nešto novo podiže prašinu i to s razlogom – Samsung od ulaska u tržište pametnih uređaja ne strepi od inovacija, a najbolji primjer toga je zakrivljeni ekran na novom S6 modelu. Možemo samo pretpostavljati što nas čeka s novim S7, ali sigurni smo da nas Samsung neće razočarati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)