Nova Xperia Z6 mogla bi doći u čak pet izvedbi

xperia z6 compact

Flagship linije poput Galaxya ili Onea dolaze u većem broju podvarijanti koje su izvedenice top modela u ponudi. Ovaj trend nastavlja i Sony Xperia Z linija, koja je i dosad imala nekoliko podvarijanti, ali od Z6 linije možemo očekivati čak pet različitih modela. Ako je vjerovati glasinama, očekuje nas raspon Z6 modela sa dijagonalama ekrana od 4 sve do 6,4 inča.

Xperia Z6 zadržat će ekran od 5,2 inča koji je tržište prihvatilo kao optimalnu veličinu dijagonale. Najviše nas vesele novi compact modeli koji predstavljaju sve zanimljiviju kategoriju uređaja za mnoge korisnike. Za očekivati je da će Xperia Z6 Compact doživjeti podjednaki uspjeh kao i prethodni modeli, uz zadržavanje ekrana od 4,6 inča. No ako je vjerovati glasinama, Sony ide na još manje dijagonale s drugim uređajima. Ako se sjećate Xperie Mini, znate da Sony nije bio rob ogromnih dijagonala te vidi potencijal i u uređajima ekstremno malih dijagonala (za današnje prilike). Xperia Mini imala je ekran od 3 inča, dok će eventualni Xperia Z6 Mini, po glasinama, imati 4 inča. Ovo je jedini uređaj koji neće doći sa standardnim Qualcomm Snapdragon 820 čipsetom već sa nešto slabijim rješenjem u pogledu Qualcomm Snapdragon 620 čipseta.

najbolja android kamera

Premium model vjerojatno odlazi u povijest

Ova godina predstavlja i početak uvođenja Premium modela u Xperia liniju, gdje je Xperia Z5 Premium definitivno zaintrigirala tehnološke entuzijaste i ljubitelje mobilnih tehnologija. Obzirom na visoku cijenu i slabu raspoloživost modela, marketinški uspjeh je izostao te izgleda da će 2015. biti zadnja godina za Premium model. S druge strane, očekujemo uvođenje 5.8 inčnog Plus modela, kao i 6.4 inčnog Ultra modela. Dodatni bonus za Xperiu Z6 i Z6 Plus dolazi u obliku ekrana osjetljivog na pritisak – slično Appleovoj 3D tehnologiji za iPhone 6s/6s Plus.

Podsjećamo, ovdje se radi samo o glasinama, iako je cijela situacija proširivanja palete flagship uređaja vrlo izgledna. CES sajam se održava idućeg mjeseca u Barceloni, gdje ćemo moći saznati hoće li se sve gore navedeno i ostvariti. Jedna stvar je sigurna, a to je da Sony ulaže ogromne resurse u svoje pametne telefone, stoga možemo očekivati mnoštvo noviteta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)