Nintendo igre uskoro na Androidu?

Nintendo Android

Kada je u ožujku ove godine Nintendo službeno objavio suradnu s tvrtkom DeNa, te natuknuo kako uskoro možemo očekivati igre za Android i iOS, nitko nije pretpostavio da će plodovi ovog rada biti već ove godine vidljivi. Upravo je na jučerašnjem financijskom izvještaju objavljeno kako će se Nintendo potruditi do kraja 2017. godine na mobilne uređaje izdati čak pet igara iz svog portfolija, od kojih bi prva trebala izaći do kraja ove godine.


Tradicionalni Nintendo je napokon popustio

 imagesDugo smo čekali ovu odluku i pomalo smo izgubili nadu s obzirom da mnogi smatraju kako Nintendo koči tradicionalna japanska poslovna kultura zbog koje pomalo gube korak s ostatkom svijeta. Svjedočili smo i zabrani prikazivanja Nintendo sadržaja na YouTubeu od strane većih, profesionalnih YouTubera poput Angry Joea koji je ostavio najveći Anti-Nintendo trag. S druge strane, Nintendo i dalje ima vrlo visoke standarde što se kvalitete i ispoliranosti igara s njihovim imenom tiče. Igre na temu Super Maria, Donkey Konga, Zelde i ostalih Nintendo junaka pršte kvalitetom i bogatim sadržajem, a najviše nas veseli objava da Nintendo igre za mobitele neće biti portovi već nove igre dizajnirane specifično za njih.

Odlučili smo otvoriti vrata pametnim uređajima te smo spremni u potpunosti otvoriti Nintendov portfolijo intelektualnog vlasništva developerima mobilnih igara, kako bismo pružili najbolje korisničko iskustvo i dodatno osigurali poziciju na globalnom tržištu – stajalo je u jučerašnjem financijskom izvještaju.

Zbog toga očekujemo da će Nintendo na ovo tržište ući na velika vrata i nanovo nas oduševiti. Nintendu nisu strane platforme za igranje u pokretu, njihova 3DS platforma uživa veliku popularnost te je trenutačno najbolji izbor ako tražite konzolu prijenosne prirode. S time da je još prerano za diskusiju oko politike naplate nadolazećih Nintendo igara, pa čak i raspoloživosti na trenutačno popularnim mobilnim platformama. Sudeći po udjelu u tržištu, Android i iOS bi definitivno trebali ući u obzir.

Povezani linkovi: Recenzija Nintendo Switch konzole

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)