Najmanji Android mobitel na svijetu: Posh Mobile Micro X S240

posh mobile micro X S240

Trend povećavanja zaslona konačno se primirio pa sada većina flagship modela broji između 5 i 5,5 inča, što je prihvatljivo većini ljudi. Proizvođači su odavno shvatili da na tržištu postoji dobar broj korisnika koji još uvijek traže mobitele manjih dimenzija, no Ekipa iz Posh Mobilea je ovo uzela malo preozbiljno te danas ponosno ističu kako je njihov Micro X S240 najmanji Android mobitel na svijetu.

Čak i kompaktni mobiteli kakvi se trenutno nalaze u ponudi izgledaju glomazno u usporedbi s Micro X S240, jer njegov zaslon mjeri svega 2.45 inča uz rezoluciju od 240 x 432 piksela. Kao što je za očekivati od tako malog ekrana, na početni zaslon stanu svega tri reda ikonica horizontalno i jednako toliko vertikalno, no s obzirom da mobitel ima tek 4GB prostora za pohranu, ni nećete moći instalirati previše aplikacija (osim ako ne ubacite microSD karticu).

Specifikacije su također “sićušne”

Niste valjda očekivali vrhunske specifikacije? Ne, specifikacije ovoga mobitela odgovaraju njegovoj veličini i nazivu “Micro”. Pokreće ga zastarjeli Android 4.4 KitKat te Mediatek MT6572 čipset s dvojezgrenim 1.0 GHz Cortex-A7 procesorom i Mali-400 GPU-om. Tu je još 512 MB RAM, spomenutih 4GB prostora za pohranu kao i 2 MP stražnja te 1 MP prednja kamera. Baterija? 650 mAh, što je gotovo u rangu današnjih pametnih satova, no trebalo bi biti dovoljno ako u obzir uzmemo da ovaj mobitel i nema velikih “potrošača”.

Posh Mobile Micro X S240
Posh Mobile Micro X S240 povrh Galaxy Note 5

Kraćim istraživanjem po internetu otkrili smo da Elephone ima identičan mobitel naziva Elephone Q, stoga Micro X S240 tehnički gledano nije jedini najmanji Android mobitel na svijetu već je riječ o rebrandiranom uređaju iza kojeg vjerojatno stoji no-name kineski proizvođač. U svakom slučaju, nitko ne može osporiti da su ovi uređaji doista sićušni. Posh Mobile Micro X S240 se prodaje po cijeni od oko 600 kuna, dok Elephone Q možete kupiti za 455 kuna. Ako znate nekoga sa minijaturnim prstima kome neće biti problem tipkati po ovako malom ekranu, slobodno mu proslijedite ovaj članak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)