Najbolje aplikacije za mršavljenje

aplikacije za mršavljenje

Čini se da je postizanje i održavanje zdrave tjelesne težine najpopularnije u ovom dijelu godine, možda zato što svaki početak godine predstavlja simboličan početak novog načina ishrane, a ne smijemo ni zanemariti činjenicu da za dobar izgled na ljeto moramo početi raditi već sada. Iako se čini kompliciranim, princip mršavljenja temelji se samo na manjem unosu kalorija u odnosu na one koje potrošimo. Osim kalorijski reduciranog plana, dijete koje su se pokazale uspješnima su one bazirane na namirnicama s niskim udjelom ugljikohidrata, a bogate proteinima i mastima.

fitnessaps

Pri mršavljenju nam uvelike mogu pomoći bliske osobe koje će nam biti podrška ili mršaviti zajedno s nama, a može nam pomoći čak i tehnologija. Postoji velik broj internetskih foruma i blogova na kojima također možete dobiti podršku i mnoge savjete, a pomoć se nalazi i u vašem džepu u obliku pametnog telefona ili tableta. Ispred vas se nalazi popis najboljih Android aplikacija za mršavljenje koje će vam olakšati praćenje unosa hrane i brojanje kalorija, kao i držanja rasporeda vježbanja. Sve te sitnice su nekada dovoljna odskočna daska za uspjeh, pa pročitajte ukratko o čemu se radi i kako vam mogu pomoći u ostvarivanju ciljeva.

1. Calorie Counter by MyFitnessPal

myfitnesspal

Vjerojatno jedna od najpoznatijih uopće, MyFitnessPal je aplikacija koja omogućava praćenje unosa kalorija i potrošnje istih. Za početak je potrebno napraviti račun u kojem unosite podatke kao što su visina, težina, količina kretanja, tempo gubljenja kilograma i željena težina. Aplikacija zatim računa potrebno vrijeme za gubitak kilograma i količinu kalorija koju je potrebno unositi dnevno kako bi se cilj ostvario. Sve namirnice, pića, i njihovu količinu koju ste pojeli tokom dana tražite u aplikaciji, koja zatim zapisuje, zbraja kalorije i ostale nutritivne vrijednosti pojedene tokom dana. Osim unosa namirnica traženjem, postoji i barcode scanner opcija. Značajna prednost je što postoji velik broj namirnica na našem jeziku i od naših proizvođača, pošto se kalorijska vrijednost ovisno o proizvođaču mijenja. Ako neka hrana koju ste pojeli u bazi ne postoji, možete je dodati i zapisati njenu kalorijsku vrijednost.  Isti princip računanja se primijenjuje na kretanje koje ste obavljali – bilo da se radilo o šetnji ili intenzivnom treningu.

[pb-app-box pname=’com.myfitnesspal.android’ name=’Calorie Counter – MyFitnessPal’ theme=’discover’ lang=’en’]

 

2. Calorie Counter & Diet Tracker by SparkPeople

Sparkpeople

SparkPeople brojač kalorija radi na vrlo sličan, gotovo identičan način kao i MyFitnessPal aplikacija, a razlikuju se u manjim detaljima. Također računa potreban broj kalorija koje osoba mora unijeti kako bi gubila na težini, no od strogo zadanog unosa od 1200 kalorija koje preporuča MyFitnessPal, ona taj prag čini fleksibilnijim, pa je najmanji mogući preporučeni unos od 1200 do 1550. Također, sadrži ponuđene jelovnike, a tu je i cijela stranica posvećena zdravim receptima. Estetski je dosta privlačnija od prethodne aplikacije, no baza namirnica značajno je manja, pa će hrvatski korisnici imati problema s unosom hrane točnog proizvođača i kalorijskih vrijednosti. Također, čini nam se da svi podaci u bazi nisu bili točni, što je bilo i logično za pretpostaviti kada svaki korisnik može unositi vrijednosti namirnica po svojoj volji. Međutim, to možda i nije veliki problem pošto velika većina današnjih ambalaža već sadrži te informacije.

[pb-app-box pname=’com.sparkpeople.androidtracker’ name=’Calorie Counter & Diet Tracker’ theme=’discover’ lang=’en’]

 

3. My Diet Coach

MyDietAsist

My Diet Coach, pak, pomaže u pobijeđivanju onih malih slabosti s kojima se svaki dan susrećemo – bilo da je to iskušenje da posegnemo za velikom Milkom s police, ili da uzmemo još jednu porciju koju bi bilo pametnije preskočiti. Dizajnirana je zanimljivo, pa pri početku rada s aplikacijom možete napraviti vlastiti avatar koji će vas pratiti kroz uspjeh. Kako bi se riješili starih navika i stvorili nove, tu su česti podsjetnici koje prilagođavate kako vam paše. Pojavljivati će se na traci za obavijesti, a zgodni su ako se morate podsjetiti da popijete dnevno više čaša vode ili pojedete voćku. Rečenice i savjeti koje će vas motivirati također se nalaze u My Diet Coachu, a postoji i mogućnost dodavanja vlastitih fotografija kako bi pratili svoj napredak, ili pak onih koje će vas tjerati dalje. Kako napredujete tako i dobijate novu virtualnu odjeću koju koristite za svoj avatar. Besplatna je, a postoji i plaćena verzija kojom imate mogućnost dodavanja namirnica koje ste pojeli tokom dana.

[pb-app-box pname=’com.dietcoacher.sos’ name=’My Diet Coach – Weight Loss’ theme=’discover’ lang=’en’]

 

4. 7 Minute Workout Challenge

bwrrb

Ovu aplikaciju već smo spominjali u našim najboljim aplikacijama za 2014. godinu, a jedna je od omiljenijih u cijeloj Google Play trgovini. 7 Minute Workout Challenge nudi program koji se sastoji od 12 vježbi koje se izvode po 30 sekundi, s uključenom pauzom od 10 sekundi između vježbi, a nalaze se u muškoj i ženskoj varijanti. Korisničko sučelje je dizajnirano minimalistički i vrlo privlačno, što je jedna od važnijih osobina aplikacije. Njena cijena je $1,84, a u tu cijenu su uključeni puni programi i vježbe. Također, vaš se profil popunjava informacijama o napretku i kalendaru aktivnosti. Za vježbe nije potrebna dodatna oprema, samo malo slobodnog prostora, pa one postaju još i dostupnije.

[pb-app-box pname=’com.sevenminworkout’ name=’7 Minute Workout Challenge’ theme=’discover’ lang=’en’]

 

5. Diet Assistant – Weight Loss

dietassist

Diet Assistant uvelike olakšava beskrajnu potragu za namirnicama odgovarajuće kalorijske vrijednosti i općenito već sastavljenim jelovnicima, a ne samo da nudi jedan, već ih nudi veći broj, pa možete birati između onog s visokim udjelom proteina, vegetarijanski, za ljubitelje juha, salata ili voća. Jelovnik se sastoji od 5 obroka, a svaku namirnicu koja se nalazi u jelovniku možete zamijeniti s nekom drugom koja je ponuđena na popisu. Osim jelovnika, tu je i profil koji popunjavate svojim podacima o visini i težini, a aplikacija zatim izrađuje graf koji pokazuje napredak. Dostupna je za veliku većinu uređaja, jednostavnog izgleda i besplatna. Odlična je za one koji se ne žele zamarati smišljanjem plana prehrane, pa na vama samo ostaje da samo nabavite sve potrebne namirnice.

[pb-app-box pname=’com.aportela.diets.view’ name=’Diet Assistant – Weight Loss ★’ theme=’discover’ lang=’en’]

S ovim člankom dovršavamo našu listu najboljih aplikacija za mršavljenje, ako imate kakvih pitanja slobodno ostavite komentar ili nas pratite na Facebooku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *