Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu

Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu

Aplikacije za vremensku prognozu s nama su od samih početaka Android OS-a, a do danas ostaju jedne od najpopularnijih. Dok ste prije za vremensku prognozu morali paliti računalo ili čekati Dnevnik, danas jednostavnim otključavanjem zaslona mobitela već vidite temperaturu zraka, a pokretanjem aplikacije i opsežnu prognozu na temelju koje možete lakše planirati svoje aktivnosti. U ovome članku ćemo proći koje su to najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu, a naći će se ponešto za svakoga, bez obzira volite li jednostavne ili one kompliciranije.

aplikacije-za-vremensku-prognozu

Kako se na Trgovini Play nalazi zbilja ogroman broj aplikacija ove vrste, teško ih je uopće sve isprobati. Osim velikog broja aplikacija, postoji i velik broj različitih API-ja koje programeri upotrebljavaju pri izradi aplikacija, no velika većina popularnih aplikacija koristi iste izvore svojih podataka, koji uključuju forecast.io API, Weather Underground API i slične. Što to točno znači? Primjerice, ako neka aplikacija koristi Weather Undeground API, to znači da će prikazivati iste podatke kao i Weather Underground aplikacija za vremensku prognozu. Ništa neće biti različito, izuzev naravno dizajna i korisničkog sučelja. Stoga smo za ovu listu pokušali odabrati što više aplikacija koje koriste različite API-je.

1. AccuWeather: poznat i pouzdan

accuweatherAccuWeather je vjerojatno najpoznatija aplikacija ove vrste koja je s nama od najranijih dana Androida. Iza nje stoji istoimena američka kompanija čija je glavna djelatnost pružanje meteoroloških usluga diljem svijeta, a s obzirom na reputaciju i veličinu kompanije, prognoza unutar ove aplikacije prilično je pouzdana i točna. Osim toga, podaci su redovito ažurirani, a aplikacija nudi i patentirani “RealFeel” koji na temelju složenih algoritama izračunava koju temperaturu ćete stvarno osjetiti kada izađete van (na nju utječu vjetar, vlažnost zraka i ostali čimbenici). AccuWeather podržava widgete. S obzirom da AW dolazi predinstaliran na velikom broju novih Android uređaja, postoji velika šansa da aplikaciju već i imate instaliranu na svojem mobitelu.

2. 1Weather: najbolje ocijenjen

1weatherOva aplikacija dostupna je za Android već dugo vremena te, osim što je jedna od popularnijih aplikacija za vremensku prognozu, ujedno je i među najbolje ocijenjenima. Sadrži standardne značajke poput dnevne prognoze kao i prognoze unutar sat vremena, a podržava i lijepo dizajnirane widgete. Od dodatnih značajki na raspolaganju vam je daydream, podrška za DashClock, podrška za Android Wear te podrška za preko 25 različitih jezika. Ako želite iskustvo bez oglasa, možete platiti 0.99 dolara i riješiti ih se zauvijek, usput podržavajući developere.

3. Weather Timeline: najljepše korisničko sučelje

weather-timelineAko gledamo čisto s vizualnog aspekta, Weather Timeline je vjerojatno najljepše dizajnirana aplikacija ove vrste. Nudi moderan, flat dizajn, a osim što je vizualno privlačna, ova aplikacija nudi i pregršt informacija. S obzirom da koristi super-precizni i pouzdani Forecast.io API kao i Dark Sky koji nije dostupan kod nas, Weather Timeline predstavlja odličnu alternativu za one koje zanima precizna, kratkoročna prognoza. Aplikacija nudi izvješća o vremenu za svakih sat vremena, a ima podršku i za push obavijesti. U cijenu od 0.79 dolara uključen je i Android Wear watch face.

4. Weather Underground: pregršt informacija

weather undergroundWeather Underground je, kao i AccuWeather, komercijalni meteorološki servis čije usluge koriste brojni klijenti diljem svijeta. Riječ je o kompetentnom i pouzdanom izvoru informacija stoga možete očekivati točnost te detaljne analize. Aplikacija ima vertikalno sučelje i sadrži pregršt informacija, za neke možda čak i previše odjednom. WU aplikaciju reklamira kao “najprecizniju”, a da li je to stvarno tako ostaje vam da presudite sami. Dodatno tome, WU aplikacija nudi interaktivne radarske snimke, satelitske mape te push obavijesti. S obzirom da entuzijasti diljem svijeta šalju informacije iz stvarnoga vremena a WU onda koristi te podatke za preciznije računanje prognoze, možete očekivati veću preciznost nego kod ostalih, tradicionalnijih aplikacija za vremensku prognozu.

5. Eye In Sky Weather: naglasak na personalizaciju

eye in skyEye in Sky je  u nekim elementima vizualno sličan Weather Timelineu jer nudi čisto i jednostavno sučelje u kojem se lako snalazi. Na raspolaganju vam je i 14 različitih setova ikonica za vremensku prognozu, gdje imate mogućnost dodavati i vlastite setove kako bi upotpunili doživljaj. Upravo zato će Eye in Sky biti najzanimljiviji onima koji vole personalizaciju i često mijenjaju izgled sučelja mobitela. Dodatno tome, dostupna su četiri widgeta i prilagodljive obavijesti, a postoji podrška za DashClock što znači da ćete informacije o vremenu vidjeti ravno na zaključanom zaslonu. Ako želite podržati razvojni tim, postoji i pro key koji uklanja reklame.

Aplikacije za vremensku prognozu: dodatne preporuke

Yahoo Weather

Također vrlo popularna i prilično precizna aplikacija s petodnevnim i desetodnevnim prognozama, a doživljaj je upotpunjen prekrasnim fotografijama koje su u skladu s vašom lokacijom, dijelom dana i naravno vremenskim uvjetima. Aplikacija je prilično detaljna, tako da imate informacije o vjetru i tlaku zraka uz pristup interaktivnim radarskim i satelitskim mapama.

UNIWeather – Weather in pocket

Aplikacija svježeg izgleda koja će vas očarati lijepim ikonama i sučeljem. Nudi pregršt informacija, uključujući prognozu za sljedećih sat vremena, sedmodnevnu prognozu, temperaturu, brzinu vjetra, vlažnost zraka, pritisak, smjer vjetra, dnevne grafove, UV index i još mnoštvo toga. Na raspolaganju imate i osam potpuno prilagodljivih widgeta.

Weather

Također još jedna visoko ocijenjena i popularna aplikacija  za vremensku prognozu čiji je cilj prije svega jednostavnost i lakoća upotrebe. To se vidi po prilično jednostavnom i intuitivnom sučelju preko kojeg jednim dodirom dolazite do vremenskih informacija. Ova aplikacija koristi Weather Underground API.

Ovim popisom pokušali smo obuhvatiti najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu na temelju ocjena, broju preuzimanja i naših osobnih iskustava. Pošto je ova kategorija na Trgovini Play vjerojatno najbogatija, na raspolaganju vam je ogroman broj različitih aplikacija stoga ćete imati dodatni izbor ako vam se neka od aplikacija s liste ne sviđa.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)