Nadolazeći OnePlus 2 koristi Snapdragon 810

OnePlus Two novosti

OnePlus Two novosti 2

Izgleda da ova godina igra jako veliku ulogu kada je u pitanju svijet OnePlus fanova. Osim što se početkom godine odlučilo kako će OnePlus One biti dostupan bez pozivnice, sada je najavljeno kako će sljedeći po redu OnePlus uređaj, zgodnog naziva OnePlus Two, tržištu pridružiti s nadolazećim QualComm Snapdragon 810 procesorom, još od početka godine poznatog procesora koji je sposoban ponuditi odlične performanse, uz osam jezgri s hladnim srcem. U nastavku možete pogledati što nam novo donosi sljedeći kineski flagship!


Ugledali su se na HTC One M9, koji i nije tako loš uzor

Ekipa iz OnePlus teama izjavila je kako su se kroz konstanatna testiranja uvijek vraćali spomenutom QualComm Snapdragon 810 procesoru, ne samo zbog njegove brzine, već i zbog toga što nudi idealan omjer broja jezgri, takta i baterije. HTC je bio istog mišljenja kada je pitanju spomenuti procesor te je isti model ugradio u svoj ovogodišnji HTC One M9. Znači li to da se u oba mobitela nalazi isti procesor? Nikako.

Procesor je unaprijeđen u suradnji s QualCommom

OnePlus team je za novinare izjavio kako se nitko od njihovih trenutnih ili novih korisnika ne mora brinuti za pregrijavanje. Direktno se surađivalo s Qualcomovim inženjerima, te se napravila unaprijeđena verzija (v2.1) isključivo za OnePlus Two, što im dodatno osigurava kompatibilnost i rad s njihovom verzijom Android sustava  – OxygenOS. Kada smo se već dotaknuli operativnog sustava, OnePlus team tvrdi kako su napraviti najbolji OxygenOS do sada, gdje će sustav u skladnom radu iskorištavati svih osam jezgri gore spomenutog procesora. Njihovim riječima, “jače jezgre” koristile bi se za konkretne zadatke, poput igranja igara i podizanje zahtjevnijih aplikacija, dok bi se slabije jezgre brinule za kontrolu poziva, slanje poruka, surfanje i slično. Dakle, sustav bi sam znao koju jezgru koristiti za što, tako da se ne bi dogodilo da istovremeno tri programa koriste istu jezgru. Poprilično zanimljivo ako se nas pita. Sada samo slijedi čekanje, a za više informacija možete skočiti na njihov forum.

 

Izvor: OnePlus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)