N kao Nougat: novi Android dobio ime

Na opće razočaranje ljubitelja Androida i slatkiša, nova verzija OS-a se neće zvati Nutella već Nougat. Google je interno koristio naziv New York Cheesecake pa pretpostavljamo da je Nougat ipak nešto bolje rješenje, ali to ne mijenja činjenicu da smo svi navijali za Nutellu.

android 7.0 nougat

Google je konačno svima dao do znanja kako će se nova verzija Androida zvati, a predstavljen je i kip ispred sjedišta kompanije – zeleni robot ispod kojeg se nalaze tri komada ovih slatkiša. Ovo će ujedno biti naziv i posljednje verzije N developer previewa koja je s nama od trećeg mjeseca ove godine. Android 7.0 Nougat (ovo zahtjeva privikavanje) će službeno izaći unutar trećeg kvartala ove godine, iako će ga određeni korisnici čekati puno duže, ovisno o tome kada ga proizvođači optimiziraju za neke od svojih mobitela. Kako smo već pisali, Google bi s vremenom trebao požuriti proizvođače s ažuriranjima, ali to ćemo još vjerojatno pričekati.

Android Nougat donosi brojna poboljšanja

Pored redizajniranog panela obavijesti, Android Nougat donosi i nativnu podršku za multitasking te VR. To su ujedno i najveće vijesti vezane za ovu verziju, iako se tu može nabrojiti još štošta. Primjerice, nadogradnje sustava će se sada izvoditi bez gašenja mobitela, odnosno u pozadini, bez uznemiravanja korisnika. Što se tiče kozmetičkih izmjena one nisu pretjerane, ali sada imate mogućnost izbora tema za Google tipkovnicu, folderi drugačije izgledaju, a postoji podrška i za Unicode 9.0 emotikone.

https://www.youtube.com/watch?v=8xn9iq3lG_w

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)