Moto 360: druga generacija

Popularni Motorolin pametni sat koji je pokrenuo trend “okruglog” dizajna konačno bi mogao zaživjeti u drugoj generaciji. Posljednjih nekoliko dana internetom kruži sve više glasina, fotografija i konkretnijih informacija pa smo odlučili napraviti sažetak.

Iako su postojale određene špekulacije da bi nasljednik Moto 360 mogao uskoro naći put do tržišta, Motorola je sasvim slučajno (ili namjerno) na svojem Twitter profilu objavila videozapis u kojem se po svoj prilici nalazio upravo novi pametni sat. Video je nedugo nakon objave pobrisan, no svima je postalo jasno da je druga generacija Moto 360 sigurno na putu.

Moto 360 druga generacija

Reddit je inače odličan izvor ovakvih informacija pa nije ni čudo da je upravo od tamo pokrenuta druga runda fotografija koje navodno prikazuju prototip sata uhvaćen negdje na ulicama Chicaga.

moto-360-2-image-1-840x531

Sve što trenutno znamo o drugoj generaciji uglavnom se svodi na dizajn, jer oko specifikacija još uvijek nema konkretnih detalja. Ono što gotovo sigurno možemo pretpostaviti je da će sat pokretati snažniji procesor te zaslon veće rezolucije. Što se tiče omraženog “flat tire” komada na dnu sata u kojem su smješteni senzori i driveri zaslona, čini se da ga Motorola nažalost nije uspjela premjestiti u kućište, pa zaslon i dalje neće biti potpuno okrugao. Manje izmjene samog kućišta također su vidljive, poput power tipke koja je smještena malo višlje, u poziciji brojke 2 umjesto na poziciji brojke 3 kao kod Moto 360 prve generacije te pinova koji više nisu skriveni unutar samoga kućišta nego su izvučeni van kao kod LG G Watch R i Urbane. Pored toga, sat će dolaziti u nekoliko različitih boja i s nekoliko različitih narukvica, sudeći prema fotografiji objavljenoj na kineskom mikro-blogu Weibo.

nexus2cee_19-1-549x975

FCC dokumenti spominju “Motorola smart watch” bežični punjač

U međuvremenu, portal Droid-Life uspio se dokopati FCC dokumenata koji spominju bežični punjač za “Motorolin pametni sat”. FCC je inače nezavisna agencija u SAD-u koja regulira radio, TV, satelitsku i kablovsku komunikaciju. Prema tome dokumentu, riječ je o novom doku koji je bežičan i koji je korišten u svrhu testiranja Motorolinog pametnog sata. Naravno, cijela priča ima zaključak da je riječ o novom Moto 360 za koji Motorola čeka službeno odobrenje od FCC-a. Inače je praksa da se uređaji šalju na ovakvo završno odobrenje od regulatornih tijela nekoliko tjedana prije službene objave i puštanja na tržište.

New-Moto-360-AA-840x467

Kada će novi sat izaći ne znamo, jer se Motorola još nije službeno oglasila po tome pitanju, no čini se da je uređaj već u fazi testiranja pa kroz sljedećih nekoliko mjeseci zasigurno možemo očekivati konkretnije informacije, a možda i službeni datum izlaska.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)